Soros-milliókból támadják Trumpot a demokraták

2020. március 26. 14:56

Az amerikai származású milliárdos pár millió dollárt adott a legnagyobb demokrata agitprop szervezetnek csak azért, hogy lejárassák az amerikai elnököt több kisebb államban.

2020. március 26. 14:56

Merészet gondolt a demokraták egyik legnagyobb politikai akcióbizottsága, és négy ún. battleground (csatatér) államban koronavírusos támadást intézett Trump ellen – azaz az elnököt a járványügyi intézkedésein keresztül próbálja hátrányba hozni – közölte a Freebeacon.com portál. Mint írják, a Priorities USA Action nevű támogatószervezet – ami a maga nemében a legnagyobb demokrata térfélen – Soros Györgyhöz kötődő dollármilliókat költött olyan reklámokra, melyek Trump járványügyben meghozott politikai döntéseit kritizálják. 

Hatmillió dollár azonban Florida, Michigan, Pennsylvania és Wisconsin államot tekintve nem tűnik soknak, azonban ha azt nézzük, hogy ennek a felét közvetlenül egy Soroshoz kötődő akciószervezet, a Democracy PAC nevű adta a másik akciószervezetnek még február végén, valamint azt a tényt, hogy mindez a Priorities USA havi bevételeinek mintegy 77 százalékát jelentette, már érthető, miért adta a Freebeacon.com az írása címének azt, amit.

De ez a heti hatmilliós számla csak apró lehet a tervezett mennyiséghez, ugyanis a legnagyobb demokrata „politprop” szervezet ennek többszörösét, 150 millió dollárt tervez elkölteni csak arra, hogy ezekben a csatatér államokban Trumpot támadja, habár még a tervezett összeg felét sem sikerült erre a célra összegyűjtenie (csupán 27 milliót). Az némiképp Soros szerepe ellen szól, hogy még nem ő adta a pénz legnagyobb részét, hanem egy másik elkötelezett demokrata milliárdos, Donald Sussman, aki ebben a ciklusban 8 milliót utalt eddig a Priorities-nek, míg Soros „csupán” öt milliót.

Mindezzel kapcsolatban a Freebeacon megkérdezte a Priorities sajtószolgálatát, hogy esetleg kommentálnák-e a történéseket, azonban a portál szerint ez még mindig nem történt meg a mai napig.

(Mandiner)

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lazsu
2020. március 27. 14:45
Vehetne maszkot, és osztogathatná. De ez nem jut eszébe.
Derek Zoolander
2020. március 26. 21:56
Soros a frontembere azoknak, akikhez képest ő is csak egy kispályás. Milliárdossá segítették, cserébe az arcát kell adnia az ő ügyleteikhez.
NTLLK
2020. március 26. 21:23
Már csak a rosszindulat tartja életben...
Spiltyu
2020. március 26. 21:11
"Az amerikai származású milliárdos..." Én azt hittem magyar...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!