Rada Péter: Biden lehet a Demokrata jelölt

2020. március 05. 10:11

Joe Biden kilenc, Bernie Sanders pedig négy államban szerezte meg az első helyet. Ugyan Elizabeth Warren még versenyben van, ám csak idő kérdése a visszalépése – fogalmazott a szakértő.

2020. március 05. 10:11

Amennyiben a Demokrata Párt nyári elnökaspiráns-jelölő kongresszusára marad a döntés, Joe Biden az esélyes arra, hogy megmérkőzzön a Republikánus jelölttel az elnöki posztért – jelentette ki a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense csütörtökön a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország! című műsorában.

Rada Péter felidézte, hogy a felmérések szerint az előválasztások során egyik elnökjelölt sem tudja a konvencióig összegyűjteni az automatikus jelöltté váláshoz szükséges 1991 delegáltat, így a júliusi konvencióra maradhat a döntés. Ilyenre még nem volt példa az amerikai választások történetében, ám ebben az esetben Biden az esélyes – tette hozzá.

Arról is szólt, hogy a „szuperkedd” után, amikor 14 államban és Amerikai Szamoán rendeztek előválasztást, kétszereplőssé vált a verseny. Joe Biden kilenc, Bernie Sanders pedig négy államban szerezte meg az első helyet. Ugyan Elizabeth Warren még versenyben van, ám csak idő kérdése a visszalépése. Kérdés, hogy kinek a támogatására szólítja fel a szavazókat – mondta a szakértő.

(MTI)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2020. március 05. 13:13
Feleslegessé vált képződmény a demokrata konvenció. Trump elnök úr újra győz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!