Index: A vonat elé vetette magát a hesseni tartományi miniszter

2020. március 29. 16:04

A politikus 54 éves volt.

2020. március 29. 16:04

Szombaton a vonat elé vetette magát és meghalt Thomas Schäfer, Hessen tartomány pénzügyminisztere. A kereszténydemokrata politikus 54 éves volt, írja az Index és a Welt

Hessen CDU-s tartományi kormányfője megrendült szavakkal búcsúzott párttársától. Volker Bouffier azt mondta: Schäfert kiváló szakembernek és nagyszerű politikusnak ismerte meg, aki az egész tartomány nagyrabecsülését megérdemli a koronavírus elleni küzdelemben. 

„Épp ezekben a nehéz időkben lett volna rá szükségünk. (...) Éjt nappallá téve azon dolgozott, hogy a válságot financiális és szervezési eszközökkel kezelni tudjuk” – mondta.

A tartományi kormányfő szerint azonban a politikust súlyos aggodalmak gyötörték amiatt, hogy ebben a helyzetben nem tud megfelelni a polgárok elvárásainak.

„Csak arra tudok gondolni, hogy ezek az aggodalmak nyomasztották. Nem talált kiutat, kétségbe esett, és itt hagyott minket. Ez mélyen megrendít engem és mindannyiunkat” – fogalmazott. Bouffier részvétét nyilvánította az elhunyt politikus feleségének és gyermekeinek.  

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Biivisz
2020. március 30. 01:01
Nekem ez a történet nem kerek. - Régi rutinos politikus volt. - Nyilván nem először kellett válsághelyzetet kezelnie. 2008 sem lehetett egy leányálom még Németországban sem. - Rögtön másnap már tutira tudják, hogy öngyilkosság volt, olyannyira hogy nyilvánosságra is hozzák. Ilyenkor azért nyomozni szoktak. Akkor is ha van búcsúlevél. - Politikusok nem vonattal szokták megöngyilkolni magukat.
Hattori
2020. március 29. 18:46
nem értem ezt a viselkedést! ha úgy érzi, hogy nem képes ellátni a hivatalát, akkor át is adhatta volna másnak úgy, hogy egyszerűen lemond alkalmatlanságra hivatkozva. egyszerűen gyenge volt! bezzeg Vikor most érzi magát igazán elemében, mikor harcolni kell! ne ez itt a különbség!
Senki Alfonz
2020. március 29. 18:00
Pénztartomány pénzminiszterének halála mindig egy kis saját zsebet tételez fel. Persze lehet, hogy csak egy új - unortodox - kiutat keresett a bajból és a vasúton találta meg. Sínen volt - mint József Attila.
matykox
2020. március 29. 17:27
A dolog valahogy arra a német politikusra emlékeztet, akinek nem nyílt ki az ejtőernyője ... avagy Majakovszkij utolsó szavai
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!