Nem tetszik a CDU erős embereinek a türingiai alku

2020. február 22. 17:37

Mind Merz, mind Ziemak főtitkár szerint túl messzire mentek a volt NDK-s állampárt utódjával kötött politikai egyezséggel keletnémet párttársaik.

2020. február 22. 17:37

Alig száradt meg a tinta a türingiai alkun, szombaton élesen kritizálták párttársaik döntését a CDU országos politikusai – számolt be a Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Mint írják szombati cikkükben, Friedrich Merz a lapnak adott nyilatkozatában arról beszélt, hogy a döntés nem csak tartományi szinten okoz károkat pártjának. „Az a döntés, aminek értelmében a pártom támogatja Ramelow megválasztását ideiglenes kormányfőnek, az országos szinten is súlyosan befolyásolja a párt hitelességét”. Hozzátette: eleve nem kellett volna az AfD-vel közösködnie pártjának, ez csak a demokráciával való „megvető bánásmódot” eredményezte.

Paul Ziemiak főtitkár szerint a párt határozataival ellentétes az, ahogy a CDU tagjai Türingiában Ramelow kormányfői jelöléséről megállapodtak. A főtitkár is egyébként megerősítette szombati nyilatkozatában, hogy a CDU hitelessége forog kockán, ha politikai játszmák fejében eltér alapértékeitől.

(Mandiner)

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tatulus
2020. február 23. 17:32
CDU-Merkel, Jobbik-Vona: mintha hasonlítana! De ki lesz a CDU Jákobja?
olajfa1
2020. február 23. 14:01
Nem csodálom, hogy nem tetszik neki a CDU-s alku.... De a STASI tanítványok ha összefognak akkor ilyen dolog alakul ki!
forsteandretredjemann
2020. február 23. 13:23
Érthető az aggodalom. A szélbal szövetséges nincs jó hatással a német politikusok egészségére. Volt már német külügyminszter aki kiegyezett nem csak a hazai hanem a külföldi a szélballal is. Aztán meg kötélen végezte nehogy véletlenül memoárokat írogasson . A balra nyitást ellenző egyik neves elődje ugyanakkor nyolc év kényszermunkával megúszta így a memoárjai szolgálnak némi tanulsággal.
barany
2020. február 23. 09:57
"A nehéz idők erős férfiakat teremtenek, Az erős férfiak békés időket teremtenek, A békés idők gyenge férfiakat teremtenek, A gyenge férfiak nehéz időket teremtenek, A nehéz idők erős férfiakat teremtenek" , És így forog a világ kereke
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!