Mike Pence alelnök koordinátort nevezett ki a vírusellenes küzdelem irányítására

2020. február 27. 21:49

Donald Trump elnök szerdán este bízta meg az alelnököt a járvány visszaszorításával kapcsolatos szövetségi intézkedések összehangolásával.

2020. február 27. 21:49

Deborah Birx feladata az lesz, hogy koordinálja a koronavírussal kapcsolatos intézkedéseket, s erről folyamatosan tájékoztassa az alelnököt. Birx tapasztalt egészségügyi szakember: immunológus orvos, több mint három évtizede foglalkozik vakcinakutatással, ezen belül is elsősorban az AIDS elleni vakcinával; ő az Egyesült Államok megbízottja az AIDS elleni globális küzdelemben. Mindazonáltal Alex Azar humán erőforrásokért és egészségügyért felelős miniszter marad a kormányzati munkacsoport vezetője. Így lényegében három irányítója van az új típusú koronavírus elleni harcnak az Egyesült Államokban.

Mike Pence alelnököt Donald Trump elnök szerdán este bízta meg a járvány visszaszorításával kapcsolatos szövetségi intézkedések összehangolásával. Pence az elnöknek tartozik beszámolási kötelezettséggel. Alex Azar csütörtökön a képviselőház költségvetési bizottsága előtti meghallgatáson arról tájékoztatta a törvényhozókat, hogy pillanatnyilag legalább 40 közegészségügyi laboratórium áll rendelkezésre, ahol koronavírusos eseteket vizsgálhatnak. A miniszter hozzátette, hogy az ilyen laboratóriumok száma az elkövetkező napokban megduplázódhat. Elmondta azt is, hogy hétfőig 93 közegészségügyi laboratóriumnak küldik ki a járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) által újonnan készített teszteket.

A The Wall Street Journal című lap csütörtöki elemzése szerint a vírus ugyan még nem terjedt el országszerte, de hatása a gazdaságra már érzékelhető. Több amerikai légitársaság törölte kínai járatait, más nemzetközi járatokon pedig csökkentette az utasokra kirótt illetékek összegét. Los Angeles tengeri kikötőjében április 1-jéig 40 teherhajó kikötését tiltották meg, elsősorban Kínából érkező konténerhajókról van szó. A ruha-, és cipőgyárak, illetve kereskedelmi vállalatok szintén arra panaszkodnak, hogy csökkennek a készletek, ez pedig már várhatóan tavasszal éreztetheti hatását a boltokban is. A szakemberek pár hónapig tartó gazdasági visszaeséssel számolnak.

Közben New York állam kormányzója, Andrew Cuomo a vírus terjedése elleni küzdelemhez szükséges újabb pénzügyi alapok után kutat. Connecticut államból azt jelezték az egészségügyi tisztségviselők, hogy szűkében vannak az orvosi maszkoknak és kesztyűknek, Kalifornia több településén pedig – például San Franciscóban és San Diegóban – egészségügyi vészhelyzetet hirdettek.

Kaliforniában 33 új megbetegedést diagnosztizáltak – jelentette be csütörtökön délután Gavin Newsom, az állam kormányzója. Közölte, hogy egyelőre nincs elégséges raktárkészlet a tesztek elvégzéséhez, de a kaliforniai hatóságok folyamatosan kapcsolatban állnak a szövetségi egészségügyi hatóságokkal. Sajtótájékoztatóján a kormányzó elmondta, hogy jelenleg 8400 embert vizsgálnak meg, hogy fertőződött-e a vírussal. Valamennyien belföldi légi járatokkal érkeztek Kaliforniába. Közben a szintén kaliforniai San Franciscóban lévő székházában a Facebook egyik vezetője bejelentette, hogy a vírusfertőzések veszélye miatti elővigyázatosságból nem tartják meg a május elejére tervezett, szokásos évi szakmai konferenciát.

(MTI)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szeekely
2020. február 28. 06:48
A CoVid a Covert Virus with Domino-effect roviditese. A fantazianev a titkos korulmenyek kozott, rejtve kitenyesztett mikrobara utal, amit ugyszinten titkos/ titkositott feladatok elvegzesere hoztak letre. A CoVid virus, pontosabb Covert Virus D, kifejezes egy igazi domino-hatasra utal, amit ez a rejtett/ rejtozkodo/ titkos/ titokban fejlesztett mikroba kifejteni kepes varosrol-varosra, orszagrol-orszagra, foldreszrol-foldreszre terjedve. Hangsulyozom, ez egy alternativ magyarazat, a denever-levesen meg a kinai huspiacon tulmenoen, amikrol eddig hallottunk. Aki ugy veli, hogy a magyarazat egyfajta osszeeskuves-elmelet, annak valoszinuleg igaza is van. Az osszeeskuves-elmeletek sokszor tuloznak es leegyszerusitenek. Olykor nem is osszeeskuvesrol van bennuk szo, hanem egy hatalmi szerkezet mukodeserol, egy adott politikai szandek megvalositasanak mikentjerol. Gyakran eleg sok racionalis, hihetonek tuno elem folbukkan bennuk. Ugy hirlik, a CoVid valojaban ket virus kombinalasa. Eloszor egy aranylag artalmatlan bevivo-virus bejuttatja a mikrobakat a szervezetbe. Ez onmagaban nem lenne tul veszelyes, enyhe lefolyasu megfazast okoz. Azonban van rajta egy masik virus, a betegito-virus, amit raultettek a biofegyverek gyartasaban alkalmazott technikaval. Ez a betegito virus mar nem trefadolog! Nem tudna konnyen elterjedni a masik nelkul, aminek tarsutasa lett a pontos biomernoki tervezes kovetkezteben. A bevivo-virus viszi magaval ezt a betegito-virust a sejtek falain athatolva es okozza a szervezet megallithatatlan befertozeset. Ilyen dolog spontanul nem nagyon tortenik, mert ez a fajta, sulyos szepszist okozni kepes virus egyedul nem tud athatolni a sejtek falan. Legalabbis egyes szakertoi velemenyek ezt hangsulyozzak. Ha a CoVid elegge elterjed a vilagban, onnantol fogva barhol bevetheto, hiszen senki nem csodalkozhat, hogy honnan kerult oda a virus, ahol eppen terjed. Illetve csodalkozhatnak itt-ott-amott, mint az olaszok, de vegulis bele kell torodniuk, hogy oket is sujtja. A domino-hatas iranyitott modon soporhet vegig a celorszagokon. Figyelni kell, hogy melyik orszag vajon miert es mekkora mertekben kapja meg a bajt. Ebbol utolagosan kovetkeztetni lehet a covert, rejtett szandekokra is, amik a CoVid vilagmeretu bevezetesehez vezettek. Mindez csak foltetelezes. Hogy mennyi bennuk az igazsag, ezutan valik el. Ha a foltetelezes helytallo, akkor egy vilagmeretu CoVid-jarvanynak meg csak a legelejen vagyunk es a java meg boven ezutan kovetkezik. Az mar latszik, hogy 2020 mindenkeppen a CoVid eve lesz a historia szamara. Nyari olimpia, oszi elnokvalasztas Amerikaban eltorpulnek ehhez kepest. Csak az ido a megmondhatoja, hogy vegul merre billen a domino.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!