Hidvéghi: A Néppárt az elmúlt időben sokat sodródott a baloldal felé

2020. február 10. 13:01

Nyilvánvaló baloldali érdek, hogy belső konfliktusokat, megosztottságot generáljanak – fogalmazott a Fidesz EP-képviselője.

2020. február 10. 13:01

A szuverenitás védelme, az európai nemzetek Európájának a képviselete, a migráció elleni fellépés és a kereszténydemokrata politika – mi ezért harcolunk és úgy látjuk, hogy a Néppártban ezek az értékek meggyengültek – jelentette ki Hidvéghi Balázs az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. 

A Fidesz EP-képviselője szerint látszik, hogy az Európai Néppártban van egy megosztottság, ami kiderült a néhány héttel ezelőtti jogállamisági témával kapcsolatos szavazásnál is. Hozzátette, hogy a Néppárt az elmúlt időben sokat sodródott a baloldal felé és ott szeretett volna mindig megfelelni.

Azzal kapcsolatban, hogy mi a Fidesz motivációja a Néppárt belső megváltoztatásával kapcsolatban Hidvéghi azt mondta: „az a motiváció, hogy minket ebbe a pártcsaládba Helmut Kohl hívott meg, hogy ez az a kereszténydemokrata unió, amely megalapozta az Európai Unió megalapítását az ötvenes években. Az a motiváció, hogy nem szeretnénk és nem fogjuk könnyen feladni ezt a politikai küzdelmet, mert azt gondoljuk, hogy az lenne a jó Európának, a nemzeteknek és a magyaroknak is, ha az EPP egy karakteresebb, bátrabb, jobboldali politikát folytatna és merne beszélni a saját értékeiről, nem pedig igazodni próbálna mindig a balliberális elvárásokhoz”.

Sok szempontból csalódást keltő volt az, ahogy Manfred Weber vezetésével az Európai Néppárt az utóbbi időben manőverezett – jelentette ki az EP-képviselő, hozzátéve: a választási eredmény is részben ezt mutatja. Szerinte egy sokkal bátrabb, fantáziadúsabb és jobb vezetésre van szükség ahhoz, hogy az Európa előtt álló nagy ügyekben józan döntéseket lehessen hozni – mondta Hidvéghi.

Judith Sargentini azon felvetésére, miszerint a Néppárt türelme a „Lex Ceu-nál” fogyott el, a Fidesz EP-képviselője úgy reagált: „látható, hogy a baloldali politikusok részéről szakadatlanul folyik az a nyomás amelynek célkeresztjében a a Néppárt áll”. Hozzátette, hogy szerinte ezek a törekvések a Néppárt meggyengítésére irányulnak. „Nyilvánvaló baloldali érdek, hogy belső konfliktusokat, megosztottságot generáljanak” – fogalmazott. Ezzel szemben a Fidesz azért küzd, hogy a Néppárt döntse el végre, hogy miről mit gondol és a jobboldalon keressen szövetségeseket – zárta gondolatait Hidvéghi Balázs.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tiszafa
2020. február 10. 18:08
"...az a motiváció, hogy minket ebbe a pártcsaládba Helmut Kohl hívott meg,..." Ezt te se hiszed el Hídvéghi! Az a motivációtok, hogy ebben a pártcsaládban, vagy inkább ebben a vezető gittegyletben elsőkézből és azonnal jut a Fidesz információkhoz. És ez bizony fontos és meghatározó tényező. Más pártcsaládban igen csak a partvonalon kívül lennétek. De akkor ezt fel kell vállalni és azt kell mondani, hogy megfontolt érdekből maradtok, amíg csak tudtok! Helmut Kohl eszmeisége hol van már?! Ilyen alapon hivatkozhatnál Szent István királyunkra is, hiszen a kereszténység felvételét neki köszönhetjük...
Fideath
2020. február 10. 13:37
Annyira kacagtató mikor a Fidesz arra a Helmuth Kohl-ra hivatkozik állandóan aki páros lábbal rúgta volna ki a Fidesz-féle velejéig korrupt, közpénzrabló, oligarcha-hálózatot fenntartó, demokrácia-tipró, közmédiát prostituáló, választási trükköző, 0-24-ben gyűlöletpropagandát okádó, diktatúrákkal pacsizó, demokráciákkal állandó harcban álló populista zsebdiktátorokat mint Orbán.
olajfa1
2020. február 10. 13:11
Az EPP a "nemlétező háttérhatalom" felé sodródott... ahol a "Európai szocik" és az "Európai liberálisok" meg az "Európai zöldek" már elég alaposan "betagozódtak"... Ezért érezhető úgy hogy az EPP "balra sodródik" vagyis a "nemlétező háttérhatalom" felé. Onnan pedig nincs -vagy nagyon nehéz- a visszaút.
gyaloggos
2020. február 10. 13:05
KORREKCIÓ! A LIBERÁLISOK, s nem a baloldal felé sodródott, sodródik a Néppárt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!