Fehér Ház: Donald Trump fogadja Juan Guaidó venezuelai ellenzéki politikust

2020. február 05. 18:21

Mi támogatjuk a kubaiak, a nicaraguaiak, a venezuelaiak reményeit a demokrácia helyreállítására – jelentette ki az amerikai elnök.

2020. február 05. 18:21

Donald Trump amerikai elnök szerdán Washingtonban fogadja Juan Guaidó venezuelai ellenzéki vezetőt – jelentette be a Fehér Ház. A közleményben leszögezték, hogy Guaidó látogatása újfent megerősíti az amerikai kormányzat elkötelezettségét Venezuela népe mellett. A találkozón a felek megvitatják, hogyan lehet felgyorsítani a demokratikus átmenet folyamatát a dél-amerikai országban.

Juan Guaidó meghívott vendégként részt vett kedd este Trump évértékelő beszédén a kongresszusban. Az eseményen részt vevők felállva tapsolták és ünnepelték a venezuelai politikust, akit az Egyesült Államok – más országokkal együtt – hazája átmeneti elnökeként ismert el. Beszédében az amerikai elnök szocialista diktátornak, népe felett uralkodó zsarnoknak nevezte Nicolás Maduro venezuelai elnököt, Juan Guaidót pedig az ország legitim vezetőjének.

„A szocializmus tönkreteszi a nemzeteket, míg a szabadság egységbe forrasztja a lelkeket” – mondta a republikánus párti elnök. Hangsúlyozta, kormányzata a szabadság híve, s ezért változtatott az előző elnök, a demokrata párti Barack Obama Kubával kapcsolatos politikáján is. „Mi támogatjuk a kubaiak, a nicaraguaiak, a venezuelaiak reményeit a demokrácia helyreállítására” – hangsúlyozta.

(MTI)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mokány
2020. február 05. 19:00
Imperializmus, vagy bolsevizmus ? Melyik halált választják?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!