Erdogan tanácsadója: Tizenhat alkalommal harcoltunk Oroszországgal, megtehetjük újra

2020. február 28. 22:10

Figyelmeztette az oroszokat Erdogan tanácsadója az idlíbi konfliktus eszkalációját követően.

2020. február 28. 22:10

Recep Tayyip Erdogan török elnök tanácsadó testületének tagja utalást tett arra, hogy Ankara készen áll akár háborúba is lépni Oroszországgal, azt követően, hogy fokozódtak a feszültségek a szíriai Idlíb tartományban. Mesut Hakki Casin, aki a Törökország Biztonsági és Külpolitikai Testületének a tagja úgy fogalmazott: „A múltban 16 alkalommal harcoltunk Oroszországgal és újra megtehetjük” – azt követően, hogy az oroszok által támogatott szíriai kormány erői légicsapást mértek számos területre Idlíb tartományban, melynek következtében 33 török katona is életét vesztette. A tisztviselő rámutatott az Oroszország területén élő jelentős muszlim lakosság potenciáljára is. Mint kijelentette, Oroszország „belülről törhet össze”, ha Moszkva és Ankara között fegyveres konfliktus alakul ki.

A NATO sürgős ülést tartott pénteken a helyzet megvitatására Törökország kérésére. Az ankarai tisztviselők megígérték, hogy megtorolják a szíriai kormányerők lépését Damaszkuszban, miután megtámadták csapatait.

Moszkva ezzel párhuzamosan kijelentette, hogy a szíriai hadsereg visszatartja a Hayat Tahrir al-Sham (HTS), az Al-Kaida utódjaként szolgáló terrorista csoport támadásait és hogy Ankara nem értesítette őket arról, hogy személyzetük jelen van a térségben.

Az elmúlt hetekben fokozódott a feszültség az észak-szíriai Idlíb tartományban, mely a kormányellenes erők utolsó fellegváraként szolgál. Ankara azzal vádolta a damaszkuszi kormányerőket, hogy megsértették a tűzszünetet és részt vettek civilek bombázásában, míg Oroszország szerint Törökország kudarcot vallott azzal az ígérettel, hogy megtisztítja a területet a dzsihadistáktól.

Oroszország és Törökország számos nagy háborút vívott a 16. század óta. A két nemzet utoljára az I. világháború során harcolt egymással.

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kitiltott
2020. február 29. 09:05
Akkor ez lesz az utolsó..ide már a "janicsárok" kevesek lesznek :)
barnabibambi
2020. február 29. 05:46
Nagy a pofájuk a törököknek,Putyin lenyom nekik még egy taslit és úgy járnak mint a grúzok! Hiába erős a török hadsereg de az oroszok ott vannak a szomszédjukban és a NATO meg itt tehát mire a NATO lépne addigra a törökök rég elvéreznek.Ott a Grúz példa ,az orosz légierő és a pecnaz pillanatok alatt szétverték a grúz hadsereget Még a NATO sem tudta hogy hol vannak az oroszok,az amcsik is hátrahagyva a felszerelésüket fejvesztve hazamenekültek.Rengetegfotó bizonyítja amikor az orosz katonák nézegetik az usákok ott hagyott felszereléseiket a tengerparton.
annamanna
2020. február 29. 03:24
Pontos felsorolás a 16 háborúról itt: Orosz-török háborúk https://hu.wikipedia.org/wiki/Orosz%E2%80%93t%C3%B6r%C3%B6k_h%C3%A1bor%C3%BAk
gacsat
2020. február 29. 00:18
Ebből 14x vesztettek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!