A hanaui áldozatokra emlékeztek több német városban

2020. február 21. 09:06

A megemlékezésen többen a náci ideológia ellen is tiltakoztak.

2020. február 21. 09:06

„Berlinben a Brandenburgi kapunál tartottak virrasztást a Hanauban elkövetett terrortámadás áldozataira emlékezve – számol be az Euronews

Egy szélsőséges német férfi tíz embert, főleg törököket és kurdokat ölt meg, mielőtt magával is végzett. A megemlékezésen többen a náci ideológia ellen is tiltakoztak. A súlyos merénylet helyszín, Hanau városában is virrasztást tartottak, Frank-Walter Steinmeier német államfő és Volker Bouffier, Hesse tartomány vezetőjének részvételével, Bouffier a társadalmi összefogás fontosságát hangsúlyozta beszédében.

Mindent meg kell tennünk, amit csak bírunk, hogy mindenkit biztosíthassunk, ebben országban bárki félelem nélkül élhet. nem hagyhatjuk megosztani magunkat. Mindannyiunknak össze kell tartanunk, főleg egy ilyen szörnyű órán. És ezért teszünk meg mindent, hogy szembeszálljunk azokkal, akik úgy hiszik a gyűlölet, a lázítás, sőt az erőszak felhasználásával tudják megváltoztatni a társadalmat” – mondta Volker Bouffier, Hesse tartomány kereszténydemokrata elnöke.

A német rendőrság terrorcselekményként kezeli a gyilkosságokat. Az elkövetőről azóta kiderült információk alapján rasszizmus motiválta a mészárlást. A 43 éves férfi korábbi videóiban a fehér bőrű emberek felsőbbrendűségéről beszélt, illetve arról, hogy meg kell semmisíteni azokat, akiket nem lehet kitoloncolni Németországból.”

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2020. február 22. 16:59
Ide vezet a szélsőjobbos rasszizmus,gyűlölködés,figyelsz,Zsozsó?!....:(
AnOrdinaryEngineer
2020. február 22. 01:21
Nah végre kiheverték a németek a 2.vh-t és megy újra a náculás. Kellett már ez a kis lövöldözés az állóvízbe.
zakar zoltán béla
2020. február 21. 18:49
mocskosálszentbandacsÁrlyhebdó TETTESTÁRSAK!
mokány
2020. február 21. 15:32
Az Afd kirekesztése, kimeríti a megosztás tényállását.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!