Orbán Viktor megkezdte indonéziai tárgyalásait

2020. január 22. 15:03

A magyar kormányfő a jobbközép pártokat tömörítő Kereszténydemokrata Internacionálé egyik alelnökeként a CDI vezetőségi ülésére érkezett Indonéziába.

2020. január 22. 15:03

Megérkezett az indonéziai Yogyakartába Orbán Viktor miniszterelnök, a repülőtéren X. Hamengkubuwono szultán, a Yogyakartai Különleges Terület kormányzója fogadta, akivel kétoldalú tárgyalást is folytatott – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szerdán.

A megbeszélésen szóba kerültek befektetési lehetőségek, különös tekintettel a vízgazdálkodás területén – mondta. A felek örömmel állapították meg, hogy immár több, mint ezer indonéziai diák tanul Magyarországon magyar állami ösztöndíjjal.

Orbán Viktor, aki a jobbközép pártokat tömörítő Kereszténydemokrata Internacionálé egyik alelnökeként a CDI vezetőségi ülésére érkezett Indonéziába, már szerda este tárgyalásokat folytat a pártszövetség tagjaival. Csütörtökön, a CDI bizottsági ülését követően pedig átrepül Jakartába, ahol Joko Widodoval, Indonézia elnökével tárgyal – közölte a sajtófőnök.

A magyar kormányfőnek a közösségi oldalára feltöltött videója szerint „szultáni fogadtatásban” volt része.

Összesen 110 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OberEnnsinnen
2020. január 25. 21:13
Kösz, de Amerikai Népszavát, mint Orbán-diagnosztát, azt azért nem kellene, neked sem. Ehelyett én írok neked valamit, arról a 2006-os vitáról, Gyurcsánnyal. Az egész a túlhajszoltságból eredt. Egyik munkatársam ott volt Orbán nagygyűlésén, az egyik megyei jogú város főterén, a közelben állt. Azt mondta, ennyire fáradtnak embert még életében nem látott. Ez akkor volt, a kampányfinisben, amikor naponta 2-3 nagygyűlést szervezett számára a stáb... A tv-vitáról az egyik újság írta: Gyurcsány jóval a vita megkezdése előtt megjelent a stúdióban, mindenkivel beszélt, nevetgélt, laza volt és könnyed. (Nyilvánvalóan pontos terve volt arra, hogy az igazságnak még csak a szélét sem fogja érinteni és az egész vitát egy demagóg hazugság- és ígéretözönnel teríti be.) Orbán a vita előtt 2, kettő perccel esett be, láthatóan semmiféle felkészítést nem kapott. (Itt az volt nyilvánvaló, hogy a stábja teljesen irracionálisan mérte fel a helyzetet.) Meggyőződésem, ha ma tartanának egy vitát, az max. 10 perc alatt véget érne. Miért? Azért, mert Gyurcsány első mondatai így hangoznának: Orbán miniszterelnök úr! Kérjen bocsánatot 2006-ért, 2006 őszéért! A magyar bal-lib oldal, és általánosságban a bal-lib-zöld oldal akkora távolságra van a tényektől, amely egy normális ember számára egyszerűen felfoghatatlan, kezelhetetlen. És minél nagyobb a hazugságuk, annál inkább fel vannak háborodva, ha valaki erre csak finom utalást is tesz. Itt már összeérnek a dolgok, ez nemcsak magyar, hanem USA sajátosság is. Azzal a különbséggel, hogy az USA-sajtó 20%-a, amely a Donald mellett álló konzervatív sajtó, lényegesen magasabb intellektuális színvonalat képvisel, mint a magyar. A magyar nemzeti oldalt a fikcióra épített hazugságtenger egyszerűen sokkolja, éspedig azért, mert ezzel vitatkozni is lehetetlen. Orbánnak rendkívül nehéz a dolga. Ha a világon a sátáni hatást mérni lehetne, - egyébként, szerintem lehetne - abban Magyarország állna az első helyen. Kohn Béláéktól kezdődően a Sátán működése a magyarok földjén a legerősebb és a laghatásosabb is. Lásd: ma a bal-lib-zöld oldal kb. annyi szavazót vonz, mint a nemzeti patrióta oldal. 30 évvel a privatizációs Fekete János-Soros-i országkirablás - 242 milliárd dollárt vittek ki az országból, fajlagosan a világon a legtöbbet Magyarországról, - és 9 évvel azután, hogy a baloldal a devizaeladósítással az országot a megszűnés szélére sodorta és innen Orbánék mentették meg a magyarokat.
OberEnnsinnen
2020. január 24. 20:21
Ismered a helyzetet, nem csekély mélységében, ezért számomra érthetetlen a megrögzött Orbán-ellenességed. de ezen nem tudok változtatni, az élet bonyolult. Teljesen megegyezik a véleményem az általad ismertetekkel. Mi lesz a kiút? lesz egyáltalán valamiféle megoldás? Bogár László szerint az USA összeomlóban van, ám a világ ezt nem engedheti meg, mert az beláthatatlan láncolatot indít el. És ami a lelombozó: az igazi felelősök, mint eddig szinte mindig, megint meg fogják úszni, mert Sorosék, hogy túlélési tervük van, nemcsak A, de B, C is, ebben biztos vagyok. Hasonlóan, mint a II. VH alatt, a tisztességes, magas emberi minőséget képviselő európai kis-zsidóságot vágóhídra hajtották, és akik mindezt előidézték, azok dörzsölték a kezüket, mert ezzel akkora ütőkártyát szereztek, hogy ez a holokauszt erőforrás azóta is, immár 70 éve, kifogyhatatlannak látszik.
OberEnnsinnen
2020. január 23. 16:06
És ezzel mit akartál mondani, a furfangosan ravasz sugalmazáson kívül? Különben, Illyés Gyula: "Azt, hogy a nép fia vagy, igazolnod, sejh, ma nem azzal. Kellene: honnan jössz, - azzal, ecsém: hova mész! " Magyarul: ami számít, az csak és kizárólag: a teljesítmény. Az, hogy Orbán eleinte keresztényellenes volt, felvet problémákat, amiket még nem válaszolt meg. Ami késik, nem múlik, ez vonatkozik Kövérre és a többiekre. Tény: olyat tettek a lerabolt, megalázott, a fizikai megsemmisítésre - Sorosék által - kiszemelt magyarságért, amire Horthy Miklós, Bethlenék óta nem volt példa. és mindezt a 24. óra utolsó percében. De még szükségük van legalább 10-15 évre, amíg az új generáció megérti: MI FOROG KOCKÁN!
BőröndÖdön
2020. január 23. 02:19
Ott okozza a legkevesebb kárt az országnak...:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!