Három orosz katona megsebesült a török határ közelében

2019. december 02. 17:07

A katonai rendészek páncélozott járműve aknára futott.

2019. december 02. 17:07

Házi készítésű bomba robbanása sebesített meg három, a török határ közelében járőröző orosz katonai rendészt Szíria északi részén – közölte hétfőn az orosz védelmi minisztérium.

Az incidens Aleppo tartományban, Kobani város közelében történt. A katonai rendészek páncélozott járműve aknára futott. A moszkvai katonai tárca szerint egyik sebesült sincs életveszélyben.

Szíria és Törökország határa mentén november 1. óta orosz-török járőrök teljesítenek szolgálatot a Vlagyimir Putyin orosz és Recep Tayyip Erdogan török elnök által október 22-én elfogadott szocsi memorandum értelmében.

November 18-án egy orosz-török közös járőrt „agresszív helyi lakosok egy csoportja” kővel és Moltov-koktéllal dobált meg Kobaniban. A szíriai belbiztonsági szolgálatok megígérték akkor, hogy elejét fogják venni a hasonló incidenseknek.

(MTI)

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!