Az Egyesült Államok nem kereskedik többé Wakandával

2019. december 19. 19:30

A Marvel-univerzumból ismert mesebeli afrikai nemzet emberi hiba folytán került fel az internetes listára.

2019. december 19. 19:30

Az amerikai mezőgazdasági minisztérium törölte Wakandát, a mesebeli országot azon államok internetes listájáról, amelyekkel az Egyesült Államoknak szabadkereskedelmi megállapodása van – jelentették be csütörtökön Washingtonban.

Wakanda Királyság a Fekete Párduc Marvel-szuperhős otthona, amely nemcsak a képregényekben jelenik meg, hanem a 2018-ban bemutatott nagysikerű amerikai filmben, mintegy olyan távoli afrikai nemzet, amely a bolygó legfejlettebb technológiájával bír.

„Bár levettük Wakanda Királyságot az Egyesült Államok szabadkereskedelmi partnereinek listájáról, kapcsolatunk mindig szilárd lesz #WakandaForever” – írta Twitter-üzenetében a tárca. Egyik szóvivője a The Washington Post amerikai napilapnak elmondta, hogy a Marvel-univerzumból ismert mesebeli afrikai nemzet emberi hiba folytán került fel az internetes listára a tesztverzió készítésekor.

Francis Tseng New York-i székhelyű amerikai programozó, aki az amerikai mezőgazdasági díjszabásokról kutakodott a világhálón, vette észre az utalást Wakandára és tette közzé a Twitteren. „Először nagyon zavarban voltam, úgy gondoltam, hogy rosszul emlékszem az országra a filmből, és összekeverem valami mással” – mondta Tseng a Reuters brit hírügynökségnek.

Tseng letöltötte a tárca oldaláról az exceltáblázatot, amely feltüntette a Wakanda és az Egyesült Államok közötti kereskedelemben előforduló árúk számos kategóriájának tarifakódjait, ezen áruk között voltak élőállatok, tejtermékek, dohány és alkohol. Amikor a tárca kijavította a listát, Tseng Twitter-üzenetében arról írt: „a mezőgazdasági tárca levette a listáról Wakandát. Vajon ez azt jelenti, hogy velük is kereskedelmi háborúban állunk?”.

(MTI)

(A kép forrása: glitched.online)

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luisbathhelena
2019. december 20. 17:15
Láttam a filmet és halálra röhögtem magamat: egy csupa feketéből álló afrikai társadalom, ami létrehozta a legmagasabb technikai civilizációt. Tényleg scifi. Én megelégednék egyenlőre egy hatékony afrikai fogamzásgátlással is.
szalard
2019. december 20. 09:48
A rasszista Amerika biztosan a bőrszínük miatt nem kereskedik velük...
felucca
2019. december 20. 07:10
Ha már USA: a Trump elleni eljárásról miért nincsen hír a Mandin? Fontosabb ennél, hogy Gulyigeri jó társaságban van, meg a vajdasági üzem? He?
KannibálTatárÚr
2019. december 20. 00:03
Kereskedjenek a mi vakandjainkkal. (Nálunk a vakondot vakandnak hívjuk).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!