Molotov-koktélokkal támadtak kurdok az orosz-török járőrökre

2019. november 19. 15:00

Szintet lépett a helyiek tiltakozása a fegyvernyugvást biztosító nagyhatalmi jelenlét ellen.

2019. november 19. 15:00

A hetekkel ezelőtt véget ért török katonai akció befejeztével, valamint az orosz, illetve szír kormánycsapatok megjelenésével még nem szűnt meg teljesen az ellenségeskedés. Sőt, a szórványos kurd-török összecsapások mellett a civil (vagy legalábbis annak tűnő) tiltakozás is megjelent a térségben.

Először csak kövekkel, de napokban már Molotov-koktélokkal is várták a helyi kurd lakosok a közösen járőröző török és orosz katonákat egy felvétel szerint. A fenti videófelvétel – amely ugyan pontos helyszínt nem közöl, csak Manjbij közelébe teszi az incidenst – tanulsága szerint nem is egy házi gyártmányú robbanóeszközt dobtak a civilek(?) a katonai járművekre.

A feliratok tanulsága szerint a kurdok célja a provokáció lehetett, hiszen ha fegyverrel válaszolnak a törökök (vagy akár az oroszok) a támadásokra, az a nemzetközi közvélemény szemében biztos hatalmas felháborodást eredményezne, és akár az amerikai döntés felülvizsgálatát is eredményezhetné. (Ennek az elméletnek némileg ellentmond, hogy a kivonuló amerikai járműveket is megdobálták, igaz, azokat a csak krumplival).  

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ondiabind
2019. november 21. 04:31
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
Senki Alfonz
2019. november 20. 00:15
Azért jól lehetett látni, hogy a katonai járművek lazán nekimentek az út szélén álló autóknak és azt is, hogy fiatal férfiak és nők voltak ott, tehát nem kurd harcosok fegyverrel, hanem a nép. Azért érdekes szemléletváltás az, hogy ha mi egyszerű polgárok támadjuk meg a mi országunkat megszálló katonai egységeket, akkor hős partizánok, szabadságharcosok, gerillák vagyunk, de ha ugyanezt más nép csinálja, akkor ők terroristák. Mint a régi cucilista megfogalmazás: "A mocskos nyugati világ kémeket küld a szocialista táborba, de nekünk nincsenek kémeink, mert mi nem olyanok vagyunk. Megfigyelőink természetesen vannak külföldön."
qwsqws
2019. november 19. 20:34
Azért érdekes hogy egy eldugott észak szíriai faluban pont ott van néhány külföldi tévés stáb. Ez a video érdekesebb ,(az oroszok elfoglalnak egy elhagyott amerikai bázist). https://www.youtube.com/watch?v=AU8jD17sjkU
barnabibambi
2019. november 19. 20:08
Amit a kurd taknyos orrúak csinálnak veszélyes,előbb vagy utóbb fegyverrel válaszolnak nekik! Az az érdekes hogy a kurdok gyermekeket használnak aljas célokra!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!