Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Van, amikor az autópályán balról lehet előzni egy vadászgépet

2019. október 31. 13:20

Csak Oroszországban.

2019. október 31. 13:20

A The Aviationist szerdai cikke szerint a napokban megtörtént az, ami eddig elképzelhetetlen volt: egy teherautó is megelőzött egy vadászgépet! Igen, ez nem fake news, nem kamu hír, csak az orosz utak és autópályák különleges világa. Amivel most újfent szembesülhetünk, legalábbis másodkézből.

Fotó: The Aviationist/Facebook

Ahogy azt a repülési portál írta, egy repülésképtelen Szuhoj vadászgépet A pontból B pontba nem levegőben, és nem is vasúton szállítottak át, hanem közúton. Azonban nem tréleren – ahogy az ilyenkor szokás –, hanem a saját futóművén! A fotókon ugyan nem látszik a vadászgép sebessége, de minden bizonnyal nem hangsebességgel vontatták a pálya két sávjában.

Egyébként külön érdekessége az esetnek, hogy a szóban forgó repülőgép Szíriában éles bevetések tucatjait teljesítette 2015-től, és nagyobb sérülés nélkül repült, egészen idén szeptemberig, amikor is – már az orosz egeken – összeütközött egy másik repülőgéppel, a hivatalos vizsgálat szerint pilótahiba miatt.

Több fotó az eredeti hírben.

(Mandiner)

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Drdoki
2019. november 01. 22:14
Azért lehet balról, mert jobbról előzni szabálytalan lenne.
KannibálTatárÚr
2019. november 01. 09:17
Ez nem is repüolőgép. Nincs szárnya sem.
Akitlosz
2019. október 31. 21:58
Oroszországban még a medvék is motoroznak. https://www.youtube.com/watch?v=81SUUewUGs8
békalepcse
2019. október 31. 16:51
A leg extrémebb baleset Tolnanémediben történt, amikor egy hajó gázolt el egy kisboltot...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!