Oroszország és Törökország tárgyal a szír katonák átadásáról

2019. október 31. 23:14

2019. október 31. 23:14

A török kormány tárgyalásokat folytat az orosz hatóságokkal annak a 18 szíriai katonának az átadásáról, akiket a török hadsereg ejtett foglyul a Törökország által Északkelet-Szíriában elfoglalt térségben – közölte csütörtökön Hulusi Akar török védelmi miniszter.

A török védelmi tárca október 29-én számolt be arról Twitter-profilján, hogy az önmagát a szíriai kormányerők tagjának valló 18 embert ejtettek foglyul Rász-el-Áintól délkeletre a török csapatok műveleteik során.

Akar csütörtökön a délkelet-törökországi Sanliurfa városában tett látogatása során elmondta, hogy a 18 rab között két sebesült van, őket kórházba szállították. Arra nem tért ki, hogy voltak-e összecsapások a felek között.

„Miután értesültünk arról, hogy a szír rezsim hadseregének tagjairól van szó, jelenleg tárgyalásokat folytatunk Oroszországgal arról, hogy átadjuk ezt a 18 személyt nekik” – mondta a török védelmi miniszter az Anadolu török állami hírügynökségnek.

Szír források az elmúlt napokban összecsapásokról számoltak be a törökpárti szíriai frakciók és a szíriai hadsereg között Rász-el-Áintól délre, a török hatóságok azonban eddig nem közöltek információt ezzel kapcsolatban.

(MTI)

 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!