Német férfi a hallei merénylet gyanúsítottja

2019. október 09. 21:06

Horst Seehofer esti közleményében megerősítette, hogy antiszemita indíttatású támadásról van szó.

2019. október 09. 21:06

Német férfit gyanúsítanak a szerdai hallei merénylet elkövetésével. A rendőrség kora délután fogta el a feltételezett elkövetőt, a 27 éves Stephan M.-et. A férfi egy fejkamerával rögzítette a támadást, a felvételen jól hallhatóan szidalmazta a zsidókat és a bevándorlókat. Az elkövető a Twitch nevű streamingszolgáltatáson keresztül a teljes támadást közvetítette az interneten. A férfi a Halle belvárosában található zsinagógába akart bejutni, ahol a hívek a zsidó újévi szertartáson vettek részt. A megerősített biztonsági ajtó a férfi útját állta. Miután a zsinagóga melletti temetőbe sem tudott bemenni, az utcán nyitott tüzet, megölve két embert. Az elkövető menekülni kezdett, eközben tűzharcba került a rendőrökkel és megsérült. A feltételezett elkövetőt Hallétól körülbelül harminc kilométerre fogták el.

Horst Seehofer szövetségi belügyminiszter esti közleményében megerősítette, hogy

antiszemita indíttatású bűncselekményről van szó.

A Welt információi szerint a merénylet két súlyos sérültje túl van az életveszélyen, őket a lipcsei egyetemi klinikán operálták meg. Angela Merkel az este meglátogatta a berlini Oranienburger Straßén található új zsinagógát. 

Összesen 168 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aranyhal
2019. október 10. 11:42
Händel szülővárosa!
felcsutil okupec
2019. október 10. 11:33
a szardiner fideSSnacijai megint beegtek..
Sulammit
2019. október 10. 10:15
A zsidó újév már elmúlt. Szeptember 29-én volt. Jom kipur az engesztelés napja volt, október 8-9-ig és mindenki a zsinagógában volt, majd a temetőbe látogatnak el az elhunytak sírjaihoz, azért akart a pasi bemenni a temetőbe is.
Libraman
2019. október 10. 09:57
Most, hogy egy németről van szó, hol van a "láthatóan zavart viselkedés" a "mentálisan frusztrált attitűd" ??? Vagy ezzel csak a muszlim hátterű, terrorista tetveket mosdatja a német média?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!