Levadászhatták az Iszlám Állam vezetőjét

2019. október 27. 09:31

A Neksweek szerint egy titkos amerikai akció eredményeképp vasárnapra hajnalra megölték az Iszlám Állam vezetőjét, Abu Bakr al-Baghdadit. A hivatalos vizsgálatokra még várni kell, de Donald Trump már euforikus hangulatban twittelt a sikerről.

2019. október 27. 09:31

A Newsweek amerikai katonai forrásokra hivatkozva arról ír, hogy egy titkos helikopteres akció keretében sikerült az Iszlám Állam vezetőjét, Abu Bakr al-Baghdadit levadászni. A bevetést Szíriában, Idlib tartományában hajtották végre, feltehetően Barisha település közelében.

A lap arról tudósít, hogy egy magas rangú amerikai katonai vezető szerint Baghdadi a helikopteres támadáskor egy robbanómellényt aktivált, és azzal ölte meg magát. A hírek szerint gyermekáldozatai nincsenek az akciónak.

Donald Trump Twitteren és Facebookon bejelentette, hogy „valami nagy dolog történt". Hivatalos bejelentést magyar idő szerint délután kettőre ígért.

Baghdadi a világ egyik legkeresettebb terroristája volt, az Egyesült Államok 25 millió dollár (7 milliárd 225 millió forint) vérdíjat tűzött ki a fejére.

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2019. október 28. 07:30
Az ISIS annyira le van győzve, hogy már az elnökét sem képes megvédeni. Ha az ISIS úgy határozta meg magát, hogy ott van, ahol szegénység van, a legyőzése azt is jelenti, hogy szegénység már sehol nincs. Ez utóbbi örömhír, aminek mindenki csak örülhet.
my fair lédig
2019. október 27. 17:37
"Te rühes hazaàruló libsi geci!" Most hogy jön ide a Lib Intern alelnöke ?
my fair lédig
2019. október 27. 14:27
Well done, President Trump !
Mich
2019. október 27. 14:21
A CIA persze tudta, hol rejtőzködik az egykori ügynökük: a török határ mentén, a többi (támogatott) terrorista között...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!