A Hamász elítélte a hallei zsinagóga elleni támadást

2019. október 10. 17:24

A palesztin szervezetet Izrael, az Egyesült Államok és az Európai Unió is terrorszervezetnek tartja.

2019. október 10. 17:24

Elítélte csütörtökön a Gázai övezetet irányító Hamász palesztin radikális iszlamista szervezet a németországi Halle zsinagógája elleni előző napi támadást és a városban történt lövöldözést, amelyben két ember életét vesztette.

„Elítéljük a németországi Halle zsinagógája elleni szégyenteljes támadást, és legalább két ártatlan ember meggyilkolását” – közölte a palesztin szervezet, amely öngyilkos merényletek tucatjait követte el a második intifáda (a 2000 és 2005 közötti palesztin felkelés) során, és amelyet Izrael, az Egyesült Államok és az Európai Unió is terrorszervezetnek tart.

„Ez a támadás bizonyítja, hogy a terrorizmus veszélyt jelent minden ember számára, és hogy a terrorizmusnak nincsen vallása, és nem egyetlen nemzetre korlátozódik” – áll a közleményben.

„Nekünk, Palesztinában élőknek kell leginkább elviselnünk a terrorizmus szörnyű következményeit” – fogalmazott Bászim Naim, a Hamász nemzetközi kapcsolatokért felelős irodájának tagja.

Christine Lambrecht német szövetségi igazságügyi miniszter csütörtöki közlése szerint szélsőjobboldali terrorcselekmény volt a németországi Halle zsinagógája ellen intézett szerdai támadás és a városban történt lövöldözés, elkövetőként egyetlen személyt gyanúsítanak.

(MTI)

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gingchantops
2019. október 12. 10:33
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
crydog
2019. október 10. 23:12
Van egy diszkét bája amikor a Hamász elítéli a zsidók elleni fellépést..(brr) ..Terror az terror mindegy hogy szélsöjobb idealizmusból jön vagy radikális vallási meggyözödésböl. Ki ne felejtsem a nagy régi szélsöbalos terrorszervezeteket, mint pl a Vörös Hajnal.
I_Isti
2019. október 10. 19:09
Ez most valami vicc?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!