Trump megnevezte az új nemzetbiztonsági tanácsadóját

2019. szeptember 18. 15:59

Robert C. O’Brien léphet John Bolton helyére.

2019. szeptember 18. 15:59

Az Egyesült Államok elnöke Twitter-bejegyzésben nevezte meg John Bolton utódját. Donald Trump azt írta: 

Örömmel jelenthetem be, hogy Robert C. O’Brien-t nevezem ki – aki jelenleg a túsz ügyek rendkívül sikeres elnöki megbízottja – mint új nemzetbiztonsági tanácsadót. Régóta és keményen dolgoztam Roberttel. Nagyszerű munkát fog végezni!

 

 

O'Brien 2005-2006-ban – George W. Bush kormányzata idején – az ENSZ-ben különmegbízottként képviselte az Egyesült Államokat, 2007-ben társelnöke volt az afganaisztáni igazságügyi reformot elősegítő külügyi bizottságnak. Donald Trump 2017-ben fontolgatta, hogy jelöli őt a haditengerészet élére, és a múlt héten, John Bolton nemzetbiztonsági tanácsadó menesztése után rögtön felmerült a neve a lehetséges új nemzetbiztonsági tanácsadók között.

Amerikai sajtóértesülések szerint Donald Trumpra korábban nagy benyomást tett O'Brien az Észak-Koreában és Törökországban fogva tartott amerikai állampolgárok kiszabadítását célzó tárgyalásokkal.

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2019. szeptember 18. 16:54
A tanácsadó nem sokat számít. A felelősség ugyanis mindig azé aki a tanácsot kapja. Akkor is megfogadja a tanácsot és akkor is, ha nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!