Terrorszervezet lett San Franciscóban a Fegyverszövetség

2019. szeptember 05. 08:52

Egyhangú döntést hoztak a nagyváros vezetői.

2019. szeptember 05. 08:52

Az észak-kaliforniai nagyváros tanácsa szerdán belföldi terrorista szervezetnek nyilvánította az Országos Fegyverszövetséget (NRA), amely az Egyesült Államok egyik legbefolyásosabb szervezete. A város vezetőségének ülésén egyhangúlag fogadták el a határozatot, amely elítéli a fegyvertartás és fegyvervásárlás mellett mindig aktívan kampányoló, és politikusok kampányait anyagilag segítő NRA-t.

A határozat egyebek mellett leszögezi, hogy az „Egyesült Államokat a fegyveres erőszak járványa sújtja”, és egyben kárhoztatja a fegyverszövetséget, amiért „népszerűsíti a fegyverek tulajdonlását és erőszakra ösztökéli a fegyvertulajdonosokat”. „Minden országban vannak erőszakos és gyűlölködő emberek, de egyedül Amerikában tesszük lehetővé nekik, hogy katonai jellegű fegyverekhez jussanak, ami nagyrészt az Országos Fegyverszövetség befolyásának köszönhető” – fogalmaz a határozat.

A városatyák egyúttal azt szorgalmazzák, hogy San Francisco és a megye is gondolja újra kapcsolatait azokkal a vállalatokkal, amelyek az NRA-vel üzletelnek. A demokrata párti vezetésű városban akkor született meg a határozat gondolata, amikor júliusban a San Franciscótól délre fekvő Gilroy fokhagymafesztiválján egy férfi tüzet nyitott a résztvevőkre, és ámokfutása három halálos áldozatot követelt.

Az Egyesült Államokban az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak a több halálos áldozatot követelő fegyveres ámokfutások és fajgyűlölő indíttatású, szélsőséges merényletek, a kongresszus törvényhozói pedig nem tudnak egyetértésre jutni abban, hogyan fékezzék meg ezt a tendenciát.

(MTI)

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csehov
2019. szeptember 06. 14:44
Nem a fegyver öl, hanem az azt irányító kéz.
Héja
2019. szeptember 05. 17:10
Frisco közel fél évszázada a buzik amerikai fővárosa. Ha egy tengeri étteremben homárt akarsz enni, kóstolhatod a pincért, a szakácsot, a séfet is.
XSXS
2019. szeptember 05. 15:07
Gondolom a SF-i városatyáknak durván vastag bankszámlájuk lehet. Ha az NRA tagjai egyesével perelnek,mondjuk fejenként csak 1M dollárra a terroristává minősítésük miatt,lehet Californiát kétszer-háromszor is el kell majd adni a kártérítések kifizetésének összekalapozására. Elég nehéz lesz bizonyítani egy tagról is,hogy terrorista... Ezt a magas labdát csak le kellene ütni...
deaksandor
2019. szeptember 05. 14:51
A baloldal (államista oldal, szocializmus) célja, hogy az embernek minél kisebb beleszólása legyen a saját életébe. Minden téren, legyen az pénzügyi kérdések (adó), vagy akár önvédelmi kérdések. Az állam védjen meg téged (és te ezt ne tehesd meg), az állam adjon neked nyugdíjat, egészségügyi rendszert (a befizetett pénzből meg lophat), az állam nevelje a gyerekedet, stb. A cél: Minden döntésedet add át az államnak. Ez a szocializmus, a totális ember feletti kontroll célja. És nem csak Amerikában. Idehaza is pont ez van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!