Magas lengyel állami kitüntetést kapott Kövér László Varsóban

2019. szeptember 18. 14:52

A Lengyel Köztársasági Érdemrend Nagykeresztje a külföldieknek adományozható legmagasabb rangú állami kitüntetés.

2019. szeptember 18. 14:52

A külföldieknek adományozható legmagasabb rangú lengyel állami kitüntetést, a Lengyel Köztársasági Érdemrend Nagykeresztjét vette át szerdán Kövér László, az Országgyűlés elnöke Varsóban.

A kitüntetést a lengyel államfő adományozta, és Elzbieta Witek, a szejm elnöke nyújtotta át Kövér Lászlónak „a lengyel-magyar parlamenti együttműködésben és a két ország kapcsolatainak fejlesztésében szerzett kiemelkedő érdemeiért”. A két házelnök előzőleg hivatalos kétoldalú tárgyalást folytatott.

Kövér László a szejm dísztermében tartott ünnepélyes átadáson hangsúlyozta: az érdemrend elfogadása a jövőre szóló, rajta keresztül egész nemzedékére is háruló kötelezettségvállalás, hogy igyekezzenek méltóak maradni ahhoz a történelmi örökséghez, amelyet a lengyel-magyar barátság ezer éve jelent.

(MTI)

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2019. szeptember 19. 11:45
A hír hallatán a flúgos Gyurcsany házaspár össze szarta magát. A tömeg gyilkos komenista Apró Antal is volt parlamenti elnök. Ő Lenin rendet kapott.
Hogyisvan
2019. szeptember 19. 09:14
...a kommunista mozgalomban végzett áldozatos munkájáért! Most már csak a lenin-rend hiányzik az elvtársnak!
brekker
2019. szeptember 18. 22:13
Mármint a mégháttérből.
Finta László
2019. szeptember 18. 21:35
A rend kedvéért: a legtekintélyesebb és legmagasabb rangú lengyel érdemrend a Fehér Sas Rend, amely külföldieknek is adományozható, jellemzően koronás fők és köztársasági elnökök viselik. A Kövér László házelnönkek adományozott rendjel csak ötödik vagy hatodik a sorban...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!