Róháni bírálta az iráni külügyminiszter ellen hozott amerikai szankciókat

2019. augusztus 01. 11:26

Politikai és morális szempontból egyaránt „illetéktelennek” nevezte az iráni elnök az Egyesült Államok kormányának Mohamed Dzsavád Zaríf ellen elrendelt szankcióit.

2019. augusztus 01. 11:26

Az amerikaiak egyrészt folyamatosan tárgyalást emlegetnek, másrészt viszont szankciókat hoznak a külügyminiszterünk ellen” – áll az elnöki közleményben, amely a többi közt „gyerekesnek” nevezte a Fehér Ház döntését.

Abbász Múszavi külügyi szóvivő a Tasnim iráni félhivatalos hírügynökségnek nyilatkozva azt mondta, a Zaríf elleni szankciók azt bizonyítják, hogy Washingtonban nagyon félnek a külügyminiszter diplomáciai képességeitől. Dijáku Hosszeini, az iráni elnök külpolitikai tanácsadója a döntést elkeseredett lépésnek nevezte a Twitteren.

Steven Mnuchin amerikai pénzügyminiszter szerdán jelentette be a Zaríf elleni szankciókat, amelyekkel szerinte Washington világos üzenetet küld az iráni rezsimnek arról, hogy a közelmúltbeli magatartása teljességgel elfogadhatatlan. 

Dzsavád Zaríf valósítja meg Irán legfőbb (vallási) vezetőjének vakmerő politikáját, és ő a rezsim elsődleges szóvivője világszerte” – fogalmazott Steve Mnuchin. Zaríf szerdai mikroblog-bejegyzésében reagált Mnuchin bejelentésére, leszögezve: a szankciók nem érintik sem őt, sem a családját, mert nincs vagyona és értékei Irán határain kívül.

(MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!