Orosz jogvédők: Ezeregy embert vettek őrizetbe szombaton

2019. augusztus 04. 17:04

Az orosz rendőrség továbbra is hatszáz emberről beszél.

2019. augusztus 04. 17:04

Az orosz hatóságok 1001 embert állítottak elő a Moszkva belvárosában szombaton megtartott, be nem jelentett ellenzéki tüntetésen – közölte vasárnap az OVD-Info orosz civilszervezet. A tájékoztatást az orosz főváros rendőrsége nem erősítette meg, és kitart amellett, hogy 600 embert állított elő, köztük több mint 50 fiatalkorút.

A megmozdulást azoknak a Kreml-ellenes képviselőjelölt-aspiránsoknak a támogatására szervezték, akinek a szeptemberi képviselői testületi választásokra való bejegyzését az illetékes testületek elutasítottak. A hatóságok arra hivatkoztak, hogy az általuk összegyűjtött támogatói aláírások egy része hamisítvány.

Július 27-én hasonló, a hatóságokkal ugyancsak nem egyeztetett tiltakozás idején a rendőrség szerint 1074, az OVD-info szerint 1373 embert vettek őrizetbe. A rendőrség még a most szombati tüntetést megelőzően előállította Ljubov Szobolt, az Alekszej Navalnij által alapított Korrupcióellenes Küzdelem Alapítvány jogászát, akit a megmozdulás szervezőjének tekint. Szobolt a tömegrendezvények szervezésére vonatkozó törvények ismételt megsértése címén 300 ezer rubel bírságra ítélték, az általa képviselt alapítvány ellen pedig egymilliárd rubel értékű pénzmosás gyanújával eljárás indult.

A szombati tiltakozásra 12 alkalommal hívtak mentőt. A sérültek egyike az orosz nemzeti gárda katonája.

(MTI)

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Besenyő István
2019. augusztus 05. 05:52
Nekem a "Hegedűs a háztetőn" jut erről eszembe, amikor a kozákok végiggaloppoznak a zsidó-komcsik által felpiszkált csürhe között, kardlapot osztogatva jobbra-balra. Azért csináltak jó jeleneteket is Hollywood-ban.
balbako_
2019. augusztus 05. 04:56
Ha ezek ugyanolyan "jogvédők" mint nálunk, akkor példás intézkedés.
sozlib_abschaum
2019. augusztus 04. 20:54
Gyerekek, amikor már azt olvasom, hogy "Orosz jogvédők", ettől kezdve már szurkolok az oroszoknak, mert az holdbiztos, hogy valamelyik soros terrorista szervezetről van szó és ezeket csak gyomirtó szerekkel lehet kordában tartani.
Természetes Orbánizmus
2019. augusztus 04. 20:40
Soros aktivista hálózat mely megtanúlja nem lehet Oroszokkal kukoricázni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!