Így lesz muszlim kislányból szélsőséges dzsihadista

2019. augusztus 23. 15:54

A „naiv nyugatiaknak” üzen az iszlámról egy ex-muszlim nő.

2019. augusztus 23. 15:54

A „naiv nyugatiaknak” üzen az iszlámról egy ex-muszlim nő – írja a Neokohn.hu a Jerusalem Post nyomán. Yasmine Mohammed nevelőapján keresztül vált muszlimmá, majd egy kényszerházasságból elmenekülve hagyta maga mögött addigi életét.

„Ex-muszlim” – így hívja magát Yasmine Mohammed, akinek nem mindennapi történetéről nemrég egy könyv is született (Confessions of an Ex-Muslim).

Yasmine küldetésének érzi, hogy segítsen azoknak, akik hozzá hasonlóan maguk mögött hagyták muszlim vallásukat, valamint szeretné, ha az általa „naivnak” nevezett nyugat még többet megtudna az iszlám „valós” arcáról.

Mohammed Kanadában nőtt fel. Muszlim neveltetése azután vette kezdetét, hogy édesanyja férjhez ment egy hithű muszlimhoz. Elmondása szerint átlagos gyerekkorát a hidzsáb viselése és a Korán memorizálását „ösztönző” verések váltották fel.

Yasmine később egy Al-Kaida taggal kötött kényszerházasságba jutott, ahonnan életét kockáztatva próbált meg elmenekülni, hogy lányát így menekítse ki a nemi megcsonkítás elől.

Az iszlámnak minden aspektusát megéltem, egészen addig, hogy dzsihadistává váltam” – mesélte Mohammed. „A szélsőséges muszlimok megtestesítője lettem” – tette hozzá múltjához a nő, akinek az életében egy olyan 2014-es beszélgetős műsor hozott fordulatot, amiben a szélsőséges iszlámról beszélgettek. Látva a közéleti vitát, akkor úgy döntött, hogy nyilvánosság előtt beszél az általa átélt tapasztalatokról.

A nyugati demokráciák az arrogancia és naivitás mérgező keverékétől szenvednek, ami miatt önteltté válnak” – fogalmazott az ex-muszlim nő. „Alábecsülik az iszlám erejét, és úgy tekintenek az iszlamisták tetteire más országokban, hogy közben arrogánsan azt hiszik: velünk ez nem történhet meg. Ezt hiszik még akkor is, ha épp az orruk előtt történik.

Mohammed az iszlám és a politikai baloldal összefonódásának veszélyeire és ellentmondásaira is felhívta a figyelmet. Többek között kiemelte: érthetetlen számára, hogyan küzdhetnek az iszlám védelmében olyan nyugati aktivisták, akik egyszerre a nők jogait is igyekeznek hangoztatni.

A zsidóságot illetően végül szintén több megjegyzést tett Yasmine Mohammed, aki szerint muszlim körökben „a zsidó emberek gyűlölete elterjedt – és sokan már fiatal korban elsajátítják azt”.

A muszlim közösségekben a zsidó szót nemcsak pejoratív módon használják, hanem szitokszóként is. Olyan átható gyűlölet, ami már láthatatlan: egyszerűen elfogadott”.

(a kép forrása: jpost.com)

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rajgy
2019. augusztus 24. 18:45
A NEOKON zsidó (cionista?) újság a Jerusalem Post-tól vette át ezt, de már a JPOST is baromságot írt: "..............It all started when she was a child. Mohammed grew up in Canada. Her typical Western childhood was interrupted when her mother married a devout Muslim, and the little girl went from riding her bike and going swimming to wearing a hijab and enduring beatings for not memorizing the Quran..............." Lány gyerekről beszél "Mohammed" névvel??? :):):):):) A nő egy teljesen más történetet mesél el: https://www.youtube.com/watch?v=piCyHfcEIks (A zsidók a JPOST-nál bepaliztak benneteket.)
rajgy
2019. augusztus 24. 18:16
"...............„A szélsőséges muszlimok megtestesítője lettem” – tette hozzá múltjához a nő................" ??? Végig olvasgattam, hogy a BUNKÓ FIDESZ-hívők közül ki hallgatta, vagy értette meg a történetet, mert ez a fenti mondat nem hangzott el a nő szájából. Már a NEOKON is "félrefordított" és fantáziált!! :):):) ---- A sztori: Egy Al Qaida ügynök Afganisztánból kért Kanadában menedékjogot, és kapott is. Később elvette ezt a nőt feleségül. Amikor a Kanadai titkosszolgálat értesítette a nőt a férje valódi identitásáról, akkor elmenekült tőle a gyerekkel. Egy naív TV adást látva pedig írásra szánta el magát a muzulmánokról.
Pelso j.
2019. augusztus 24. 13:27
Tehát egy muszlim kislányból szélsőséges dzsihadista lett. Rettegés indul, egészen az önkormányzati választásokig.
tintapaca
2019. augusztus 24. 10:22
A politikai iszlám monolit egységét a muszlim nők jogainak elismertetése, növelése - oktatás, munkahelyteremtés, a gyermekek óvodáztatása, a nők jogainak törvénybe iktatása, fogamzásgátlás stb. -, lehet a legkönnyebben megbontani. Ajánlom a politikai döntéshozók figyelmébe. Az a társadalmi formáció, amely lemond a társadalom felét alkotó női népességről, hosszútávon mindenképpen bukásra van ítélve, mert az alapvető emberi lényeget tagadja meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!