Kreml: Fegyverkezési versenyhez vezethet az INF-szerződés felmondása

2019. augusztus 05. 17:18

Moszkva kénytelen lesz új nukleáris rakétákat kifejleszteni, ha Washington is így tesz – jelentette ki Vlagyimir Putyin.

2019. augusztus 05. 17:18

Oroszország kénytelen lesz szárazföldi telepítésű közepes és rövidebb hatótávolságú eszközöket kifejleszteni, ha az Egyesült Államok is így tesz majd – figyelmeztetett Vlagyimir Putyin orosz elnök a Kreml honlapján hétfőn közölt nyilatkozatában.

Putyin szerint az orosz ellenlépésekhez időre lesz szükség, de ameddig az orosz fegyveres erők nem jutnak ilyen eszközökhöz, addig az INF-szerződés amerikai felmondásából fakadó kockázatokat a már meglévő légi indítású H-101-es és Kinzsal, valamint tengeri indítású Kalibr rakétákkal, továbbá perspektivikus fegyverrendszerekkel fogja „megbízhatóan hárítani”, beleértve a hiperszonikus Cirkon rendszert is. 

Az Egyesült Államok pénteken mondta fel hivatalosan a Szovjetunióval 1987-ben a szárazföldi telepítésű közepes és rövidebb hatótávolságú nukleáris eszközök felszámolásáról kötött (INF-)szerződést.

(MTI)

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
3M..
2019. augusztus 05. 17:49
A kölcsönösség jegyében ez egy teljesen elfogadható lépés. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!