Amerikai fegyverkísérlet: Putyin arányos válaszadásra adott utasítást

2019. augusztus 23. 14:21

Az Egyesült Államok vasárnap tesztelte a szárazföldi telepítésű, mintegy 500 kilométeres hatótávolságú „szárnyas rakétát”, miután felmondta az ezt korlátozó 1987-es egyezményt.

2019. augusztus 23. 14:21

Arra utasította az orosz kormányzati szerveket Vlagyimir Putyin elnök, hogy mérjék fel a módosított amerikai manőverező robotrepülőgéppel elvégzett kísérletből fakadó kockázatokat, és „készítsenek elő szimmetrikus választ" – közölte pénteken a Kreml sajtószolgálata.

Az orosz biztonsági tanács pénteki tanácskozásán kiadott elnöki utasítás a védelmi és a külügyminisztériumra, valamint több más állami intézményre vonatkozik.

Az Egyesült Államok vasárnap tesztelt először egy szárazföldi telepítésű, mintegy 500 kilométeres hatótávolságú „szárnyas rakétát”, azt követően, hogy augusztus 2-án felmondta az 1987-ben aláírt, a közepes és a rövidebb hatótávolságú, szárazföldi állomásoztatású nukleáris eszközök felszámolásáról szóló egyezményt.

(MTI)

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
basatu
2019. augusztus 23. 19:27
Trampli egy rahedli nemzetközi és államközi szerződést felmondott mondvacsinált ürügyekkel.Ennek következménye hogy szimmetrikus válaszokat kap mindenfelől.Ebből nagy bukta lesz az USA-nak!A hogyan tovább nagy kérdés az USA polgároknak,azaz előbb kenyérkérdés és később már létkérdés lesz ebből azaz rákényszerülnek hogy egy másik elnököt válasszanak.Tartoktőle hogy késő már most mert trampli már annyi kárt okozott a világnak és az USA-nak hogy évtizedekig nyöghetik.-
Kofferko
2019. augusztus 23. 15:52
A német kormány 190 millió jódtabletta beszerzését indította el. Most. A cseh atomerőmű veszély miatt?
3M..
2019. augusztus 23. 15:01
A kölcsönösség jegyében Oroszország részéről, ez egy teljesen elfogadható lépés. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!