888: A német közmédia súlyos hallgatása a stuttgarti kardos gyilkosságról

2019. augusztus 06. 14:05

Habár a New York Times is beszámolt arról, hogy a sváb nagyvárosban egy ember leszúrt egy másikat, az ARD és a ZDF másképp gondolta.

2019. augusztus 06. 14:05

A 888.hu a Stern egyik írása alapján utánajárt, hogy miért nem számolt be, azaz miért hallgatott a német közmédia arról a stuttgarti esetről, amikor egy magát szírnek valló, de valójában palesztin-jordániai állampolgárságú férfi a nyílt utcán karddal végzett korábbi lakótársával.

Mint a magyar portál írja, a Stern megkereste a németországi regionális közszolgálati műsorszórók szövetségét, az ARD-t, hogy miért nem adtak hírt a bűncselekményről. A főszerkesztő Kai Gniffke azt nyilatkozta, hogy csak kivételes esetben foglalkoznak gyilkosságokkal,és mivel az ügyészség kizárta a politikai és vallási indítékot, nem látták „össztársadalmi relevanciáját” annak, hogy beszámoljanak egy ilyen személyes indíttatású bűncselekményről.

Azt ugyan a 888 nem írta meg, de Kai Gniffke azt is elmondta a Stern cikkében, hogy mikor számoltak volna be az esetről: „Ha lett volna rasszista, politikai, vallási indíték, akkor az lehetett volna olyan háttér, ami biztosította volna a megjelenést.” Az ARD-hez hasonlóan járt el az ZDF is, amely szintén nem szerepeltette a hírműsorában az esetet. Igaz, a másik német köztévé legalább az országos magazinjában beszámolt az esetről.

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2019. augusztus 08. 07:24
hát egy szír agysebész karddal operált..ez tényleg nem közérdekű...én sem látom az „össztársadalmi relevanciáját” ennek a mindennapos ügynek.
Zsusztina
2019. augusztus 07. 21:15
Na de az már nagy dolog, a Stern ezt megírhatta, pedig Merkel még mindig kancellár, még ha költözködőfélben is van már.
Negue
2019. augusztus 06. 18:45
Mit várunk egy olyan világtól, ahol a hazugságot, az elsumákolást , korrektségnek kell jegyezni?
catalina9
2019. augusztus 06. 18:12
az a helyzet, hogy kölni elhallgatás után azt tanácsolta Köln balos női polgármestere, hogy a nők közlekedjenek kartávolságra. Most majd a stuttgarti polgármester azt fogja tanácsolni, hogy közlekedjenek KARDtávolságra...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!