Pompeo közvetlenül az iráni népet szólítaná meg

2019. július 26. 10:13

Az iráni külügyminiszternek is volt lehetősége az amerikai médiumokban kifejtenie az álláspontját.

2019. július 26. 10:13

Akár közvetlenül, Teheránban is megszólítaná az iráni népet Mike Pompeo amerikai külügyminiszter, amennyiben erre lehetőséget kapna. Az amerikai diplomácia vezetője erről helyi idő szerint csütörtökön a Bloomberg amerikai hírügynökségnek adott televíziós interjújában beszélt.

Örülnék egy teheráni látogatás esélyének, és nem propagandacélokból, hanem azért, hogy elmondhassam az irániaknak az igazságot arról, mit művel a vezetésük és miként ártott az országuknak” – mondta Pompeo, emlékeztetve arra, hogy Mohamed Dzsavád Zaríf iráni külügyminiszternek is volt lehetősége az amerikai médiumokban kifejtenie az álláspontját.

Azt gondolom, nekem ezt azért nem engedik meg, mert ők is tudják, mi az igazság” – jelentette ki, hozzátéve, hogy iráni hivatali partnerének nincs igazi befolyása, a végső szót úgyis Irán legfelsőbb politikai és vallási vezetője, Ali Hamenei ajatollah mondja ki.

Az interjúban Pompeo megvédte a Trump-kormányzat Iránra kirótt szankcióit, leszögezve: ha Irán „normális országként viselkedne”, akkor az iráni nép is normálisan élhetne.

A The Wall Street Journal című amerikai lap csütörtökön arról számolt be, hogy a Trump-kormányzat széleskörű médiakampánnyal próbálja meggyőzni az iráni közvéleményt arról, hogy az ország gazdasági nehézségeiért az iráni kormány a felelős. Ezenkívül megpróbálja lejáratni azokat az iráni politikusokat és személyiségeket, akik ellenzik a Fehér Ház Irán-politikáját. 

„A médiában tett erőfeszítések a Trump-kormány nyomásgyakorlásának kevésbé ismert elemei” – állapította meg a lap, hozzátéve, hogy a kampánnyal Washington a teheráni kormány támogatottságát szeretné gyengíteni. Ehhez a hagyományos médiumok mellett igénybe veszi a Youtube-videomegosztó portált és a Twittert is.

(MTI)

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Salamander
2019. július 31. 17:41
Akár közvetlenül, Teheránban is megszólítaná az iráni népet Mike Pompeo amerikai külügyminiszter, amennyiben erre lehetőséget kapna.  Ez kicsit érdekes, mert Pompeo csak nem külügyminiszteri pozícióban szólíthatná meg csak az "iráni népet". Továbbá ki is az az "iráni nép"? Konkrétan miért akarja "megkerülni" az iráni diplomáciát és az állam legitim irányító szerveit? (Esetleg az évtizedek óta folyó titkoszolgálati aknamunka sikertelensége készteti az USA legmasabb diplomáciai testületeit beavatkozásra? Nem tudjuk...) Az USA nemzeti és világbirodalmi rendszerének egyszer végre szót kellene értenie egymással és színt kellene vallaniuk: elvesztették a globális gazdasági és katonai egyeduralmi pozíciójukat. A nem létező pozíció látszat fentartása pedig okozhat állandó háborúkat. Irán- Szíria- Oroszország védelmi vonalat épített ki az eszelős bankárbirodalom terjeszkedése ellen. Semmilyen beszéd Pompeo részéről ezen nem fog változtatni...
luzitanxaver
2019. július 26. 13:17
És mi lenne, ha az USA viselkedne “normális” országként?
Mich
2019. július 26. 12:29
Jön az "iráni tavasz", most Trump rendezésében...?
IV. Fawkes
2019. július 26. 12:05
Nosza Pompi, Emirates, IAD-DXB, A380-assal repülik, onnan meg egy átszállással DXB-IKA, azt meg B777-tel. Nem mondom, hogy egymáűsra építik a két járatot, lehet, hogy érdemesebb egy-két napot eltölteni Dubajban. Olyan útlevelet ne vigyél, amibe a zsidók pecsételtek, mert nem engednek be a tranzitba se...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!