Tudják, hogy nagyon veszélyes, de nem tesznek ellene semmit sem

2019. június 12. 08:31

Hétköznapi történet Németországból, avagy itt az újabb Anis Amri-ügy?

2019. június 12. 08:31

Ha lenne iszlamista veszélyességmérő, akkor Rashid K. a legpirosabb sávban lenne, ennek ellenére még mindig szabadlábon tartózkodik Németországban, hiába találtak nála egy fegyvert – írja a Spiegel digitális kiadásában kedden.

Azt nem tudni, hogy Rashid K. tényleg Rashid K.-e, ahogy a hivatalokban önmagát regisztráltatta, ugyanis a német napilap szerint egy alkalommal Islam H. néven regisztráltatta magát a menekültügyi rendszerben, igaz, Brendenburg tartományban, tehát a holland határhoz közel lévő Mönchengladbachtól pár száz kilométerre. Annyit biztosan állít a Spiegel munkatársa róla, hogy 2004-ben érkezett Csecsenföldről Németországba, azonban annak ellenére, hogy egy év alatt elutasították a menekültkérelmét, azóta is a Északrajna-Vesztfáliában tartózkodik és ad munkát folyamatosan a biztonsági szolgálatok munkatársainak.

Ugyanis egyszerre szélsőséges szalafista, valamint a szervezet bűnözésben is részt vesz a jelek szerint. Drogok, fegyverek, testi sértések különféle fokozatai, lopás – ez a kettős jelenség egyébként nem egyedülálló a csecsen származású bűnelkövetők között, amint arra egy BKA (Szövetségi Bűnügyi Hivatal)-tanulmány is rámutat.

És hogy miért van még mindig Németországban? A Spiegel szerint leginkább azért, mivel Oroszország szerint Rashid K. nem létezik. És ha nincsenek papírok, akkor nincs kitoloncolás sem. És ezért az folyamatosan halasztva van, immáron 14 éve. A Spiegel írásában arra is emlékezetett Rashid K. ügye kapcsán, hogy ez nagyon hasonlít ahhoz, ami Anis Amri esetében történt. Annak a történetnek a végén több ember halt meg...

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luzitanxaver
2019. június 12. 21:24
Az alapkérdésen túl (miszerint mégis hogy lehet egy ilyen abszurdum valóság) adódik az is, hogy 14 év alatt mennyivel finanszírozta a német jóléti állam ezt a csupaszív jóembert és abból hány lélegeztetőgép/kórházi ágy/okostábla/osztálykirándulás jött volna ki. Aminek már a felvetése is nyilvánvalóan tőrőlmetszett, undorító populizmus (már ha nem rögtön nácizmus). Amúgy legyünk őszinték: mekkora idiótának kell lennie egy országnak, hogy egy ilyen remek lehetőséget _ne_ használjon ki azért, hogy megszabaduljon saját bűnözőitől és rgyéb problémás elemeitől? Messziről jött ember azt mond, amit akar, a küldő ország meg röhöghet nyugodtan a fogadó képébe azzal, hogy “bizonyítsd be, hogy a delikvens az én állampolgárom”.
Zsusztina
2019. június 12. 16:06
"Brendenburg" Mér megint kapkodtak a mandinál, helyesen Brandenburg.
kumkum
2019. június 12. 13:59
"Annak a történetnek a végén több ember halt meg..." vagy másképpen fogalmazva: 12 halott, 55 (többségük súlyos) sérült
ZolieM
2019. június 12. 12:25
Schöne, neue Welt...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!