Történelmi pillanat: Trump átlépett Észak-Korea területére

2019. június 30. 10:01

„Nagy nap ez a világ számára” – hangsúlyozta Donald Trump amerikai elnök.

2019. június 30. 10:01

Donald Trump amerikai elnök a Koreai-félszigetet kettéválasztó demilitarizált övezetben találkozott Kim Dzsongun észak-koreai vezetővel, ezt követően Trump első amerikai elnökként átsétált Észak-Korea területére, ahol kezet fogott a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság vezetőjével.

Az előzetes információkkal ellentétben nem csak rövid találkozó, kézfogás történt, ugyanis a dél-koreai oldalon megbeszélést és sajtótájékoztatót is tartottak egy épületben. 

Trump elnök újságírók jelenlétében bejelentette, hogy Kim Dzsongunt szívesen látná vendégeként a Fehér Házban, majd reményét fejezte ki, hogy ez a találkozó tovább javítja a két ország kapcsolatát a jövőben. „Nagy nap ez a világ számára” – hangsúlyozta az elnök. 

Trump Mun Dzsein dél-koreai elnök társaságában meglátogatta a demilitarizált zónában állomásozó amerikai alakulatokat is. Mun Dzsein köszönetet mondott az Egyesült Államok elnökének, hogy fáradságos munkájával hozzájárult, hogy a demarkációs vonal és környéke a konfrontáció helyett a béke szimbólumává válhatott. 

 

 

 

Karácsonyi előfizetési akció

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik