Váratlan vendég

2019. május 06. 11:10

Egy vad mosómedve gondolt egyet és beköltözött a heidelbergi állatkertbe, azóta sem tudják kitenni.

2019. május 06. 11:10

A heidelbergi állatkert mosómedve állománya az utóbbi napokban plusz egy egyeddel bővült, ugyanis egy vadon élő mosómedve beszökött fajtársai közé az állatkertbe – írja a rnz.de.

A gondozók szerint gyorsan összebarátkozott és nagyon jól kijön a többi mosómedvével. A hirtelen jött, váratlan vendéget már el is nevezték Frednek.

Az Európai Unió törvényei alapján, mivel a mosómedve invazív faj és veszélyt jelenthet a kontinens többi állatfajára, így nem lehet egy már befogott állatot csak úgy szabadon engedni a vadonba. Kénytelen lesz az állatkert megtartani a váratlan jött vendéget. Ivartalanítani viszont kötelező.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luisbathhelena
2019. május 07. 00:15
Cukik, de állandóan fölborítják a rohadt kukákat.... Kb úgy domesztikálódtak mint a patkányok: kihasználják a civilizációt de azért nem hagyják simogatni magukat
Akitlosz
2019. május 06. 16:42
Na és ha invazív faj? Az ember talán nem az? Az embernél invazívabb faj nem létezik a Földön. A mosómedve igen igen barátságos faj, szemben az eurokratákkal. Már majdnem annyira cukik a mosómedvék, mint a macskák. Simán jók az emberi környezetbe. Unatkozik? Tartson mosómedvét! Kár, hogy tilos az utálatos Európai Unió miatt. :-(
Shlomo Morel, egy igaz ember
2019. május 06. 16:02
És először talán a nácik foglalkoztak a mosómedvékkel?
kispufi
2019. május 06. 14:28
Stockholm-szindróma az állatvilágban. De remélhetőleg nem kvóta alapján került oda. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!