Robbanások rázták meg Damaszkuszt

2019. május 17. 22:57

Médiajelentések izraeli „objektumoknak” tulajdonítják a detonációkat, ez valószínűleg újabb légi csapásokat jelent a zsidó állam részéről.

2019. május 17. 22:57

Hangos robbanások rázták meg a szíriai fővárost, Damaszkuszt péntek este, a szíriai állami média Izrael irányából érkező „ellenséges objektumokról” számolt be. A szíriai légvédelem – mint a szíriai állami televízió egy meg nem nevezett katonai forrásra hivatkozva fogalmazott – a „megszállt terület” irányából érkező objektumokat észlelt, és leszedett közülük néhányat.

Az állami televízió felvételén az éjszakai égbolton mozgó fénypontot lehet látni, ezt követően fegyverropogás hallatszik (a Ynet izraeli hírportál közölte ezt a felvételt, fentebb ez látható). A jelentés egyelőre nem számolt be személyi sérülésekről vagy anyagi károkról. A szíriai polgárháború eseményeiről kiterjedt aktivistahálózata révén rendszeresen beszámoló Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű szervezet szerint a robbanásokat a szíriai főváros körüli pontokat célba vevő izraeli rakéták okozták.

Izraeli részről egyelőre nem reagáltak. Az elmúlt hónapokban azonban Izrael egyre nyíltabban intézett támadásokat olyan szíriai célpontok ellen, amelyek állítása szerint a Damaszkusz közeli szövetségesének számító Iránhoz vagy a Hezbollah libanoni síita szervezethez köthetőek.

A zsidó állam politikai és katonai vezetése hivatalosan Iránt tartja a legnagyobb fenyegetésnek a térségben, a Hezbollahot pedig a szomszédos országok irányából érkező legnagyobb fenyegetésnek. Az izraeli vezetés korábban több ízben jelezte: nem fogja engedni sem Iránnak, sem síita szövetségeseinek, hogy megszilárdítsák jelenlétüket a háború utáni Szíriában.

(MTI)

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rugo
2019. május 18. 13:36
A zsidók alkalmatlanok a békés egymás mellett élésre.
Természetes Orbánizmus
2019. május 18. 05:58
Hajrá JERUZSÁLEM!
Akitlosz
2019. május 17. 23:53
Kár, hogy Oroszország nem hajlandó megvédeni Szíria légterét. Így sajnos még sokáig fog tartani ott a háború. A NATO "demokratikus" gyereklefejezős terroristái ellen sem mernek fellépni Idlib tartományban. Pedig egyelőre nem látszik semmilyen politikai megoldás. Úgyhogy katonailag kellene sikereket elérni, mondjuk úgy hogy szíriai légtérbe lépő ellenséges izraeli repülőgép onnan többet el nem távozik épségben. Oroszországon múlik, mert Szíriai soha nem lesz képes egyedül megvédeni magát Izraellel és az Izraelt pénzelő NATO-val szemben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!