Macron erős és hozzáértő személyeket akar az EU élére

2019. május 09. 20:32

A francia elnök nem érzi kötelességének, hogy tartsa magát az úgynevezett csúcsjelöltségi rendszerhez.

2019. május 09. 20:32

Emmanuel Macron francia köztársasági elnök kijelentette, hogy erős és hozzáértő tisztségviselőket akar látni az Európai Unió intézményeinek az élén a következő öt évben, tekintet nélkül arra, hogy mely országok állampolgárai. Macron megerősítette azt a nézetét, hogy az uniós vezetőknek és nem a parlamentnek kell jelölniük őket. 

A május végi európai parlamenti választások közeledtével a színfalak mögött folyik az alkudozás arról, hogy kik és melyik országból vezethetik majd ezeket az intézményeket, beleértve a végrehajtó testületet, az Európai Bizottságot. 

A francia elnök csütörtökön, egy romániai sajtótájékoztatón beszélt az elképzeléseiről az EU-csúcs alkalmából. Kijelentette, hogy „nem rögeszméje a nemzetiség ügye... El kell kerülnünk egy olyan helyzet kialakulását, amelyben a kompromisszumok a legkevésbé jó jelölthöz vezetnek... A lehető legjobb jelöltek kiválasztására van szükségünk egy erős és nagyralátó európai tervhez”.

Macron azt is hozzátette: nem érzi kötelességének, hogy tartsa magát az úgynevezett csúcsjelöltségi rendszerhez, amelyben az Európai Parlament  jelöli  az Európai Bizottság fejét, nem pedig az unió vezetői.

(MTI)

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
u.cserkész
2019. május 10. 13:03
"Irgalom atyja nem hagyj el.." Néha látom ezt az alakot a híradókban, leginkább úgy, hogy vigyorogva sündörög Merkel és a többi "erős" személy körül. Az iskolában ezeket neveztük puhapöcs, benyali görényeknek.
annamanna
2019. május 10. 10:05
"Macron erős és hozzáértő személyeket akar az EU élére"...... vagyis a feleségét......
Vakfolt
2019. május 10. 09:08
"Emmanuel Macron francia köztársasági elnök kijelentette, hogy erős és hozzáértő tisztségviselőket akar látni az Európai Unió intézményeinek az élén a következő öt évben, tekintet nélkül arra, hogy mely országok állampolgárai." Nézzük csak kikhez is jöttek el.. Trágárka Fegyőr Handabandás Zsinagóga CEU Minden rendben lesz.
tevevanegypupu
2019. május 10. 08:11
Mondja ezt ez a beképzelt, tehetségtelen, nagyon népszerűtlen hülye..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!