Juncker: Az idegenellenesség jobban zavar, mint az ellenem folyó kampány

2019. április 01. 10:20

Jean-Claude Juncker szerint Orbán Viktor „a túlzott nacionalizmus lejtőjén halad”.

2019. április 01. 10:20

Jean-Claude Junckert, az Európai Bizottság elnökét nem érdekli, ha Orbán Viktor kormányfő kampányt folytat ellene, sokkal jobban zavarja az „idegengyűlölet”. A politikus erről vasárnap este beszélt az olasz köztelevízióban.

Jean-Claude Juncker az európai parlamenti választásra vonatkozó kérdésre azt mondta: nem érdekli az ellene folytatott kampány, sokkal jobban aggasztja, hogy a magyar miniszterelnök „a túlzott nacionalizmus lejtőjén halad, másokkal szemben politizál, elutasít másokat, nem enged be szerencsétleneket, mivel a menekültek mindenekelőtt szerencsétlenek, (...) és én az idegengyűlölet minden formáját ellenzem”.

Jean-Claude Juncker szerint ez a  fajta nacionalizmus és mások elutasítása háborúhoz vezet.  

Az Európai Bizottság elnöke hangsúlyozta, nem a nemzeti szuverenitást kritizálja.

„Szeretem a nemzeteket, történelmet, tájakat, kultúrát, a diverzitást, (...) de a nemzeti identitáson túl figyelembe kell venni az európai identitást is” – mondta.

Jean-Claude Juncker a RAI1 olasz köztelevízió vasárnap esti népszerű Che Tempo che Fa című politikai-közéleti műsorának adott interjút.

Jean-Claude Juncker aggodalmát fejezte ki Olaszország gazdasági helyzete miatt. Példaértékűnek nevezte viszont azt, amit az ország tett a migráció ügyében. 

Az EU legalább egymilliárd euróval segítette Olaszországot. „Talán az európai szolidaritás elégtelen volt, de minden lehetségest megtettünk” – jelentette ki a politikus.

A mandátuma végéhez közeledő Európai Bizottság elnökét hétfőn Rómában Giuseppe Conte olasz miniszterelnök, kedden Sergio Mattarella olasz államfő fogadja. Jean-Claude Juncker találkozik Giorgio Napolitano volt olasz elnökkel, de nem szerepel programjában találkozó a két olasz kormánypárt vezetőjével, se Luigi Di Maióval, az Öt Csillag Mozgalom, se Matteo Salvinivel, a Liga vezetőjével.

(MTI)

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bernard
2019. április 01. 21:38
És téged ki fogad be te szerencsétlen?
formaegy
2019. április 01. 19:31
Éppen az a Juncer pofázik akinek a lelkén szárad több száz ártatlan ember, gyerek halála! A gyilkos Juncer, aki Európa lakosságát gyilkoltatja a merkelcsordával. Az a gyilkos Juncer akinek köszönhető, hogy gyilkolják a zsidókat, a keresztényeket, a keresztény papokat! Az a gyilkos Juncer aki közrejátszik a magyar ballibesek polgárháború kirobbantásának céljaiban! (gyurcsány-momentum) Az a gyilkos Juncer, akinek köze volt Ukrajna puccskormányának létrehozásában. Mocskos, alkoholista, elmebeteg gyilkos féreg! Remélem most már lesz olyan tökös a kormány, hogy keményen a pofájába mondja ennek a görénynek a tényeket!
Senye Péter
2019. április 01. 18:12
"...nem enged be szerencsétleneket, mivel a menekültek mindenekelőtt szerencsétlenek---" - a menekültek miért Európa legjólétibb államaiba igyekeznek, ahelyett, hogy az első biztonságos országban megvárnák a hazai helyzet jobbra fordulását vagy képzettségüknek megfelelő meghívást oda, ahol szükség lehet rájuk.
Lion
2019. április 01. 17:24
Az Isiászos végnapjai, szerencsére.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!