Azonosították az utolsó Amerikába vitt rabszolgát

2019. április 03. 10:23

Egy nyugat-afrikai nő volt az utolsó afrikai, akit az Egyesült Államokba hurcoltak.

2019. április 03. 10:23

Hosszú kutatómunka után a Newcastle Egyetem munkatársai kiderítették, hogy egy Redoshi nevű, Nyugat-Afrikából származó nő volt az utolsó ember, akit rabszolga-kereskedők hurcoltak magukkal az Újvilágba – adta hírül a BBC. Mint kiderült, a mai Benin területén lévő faluból rabolták el, 12 éves korában.

Mint a szerdai cikkükben írták, a nő 1937-ben bekövetkezett haláláig Alabama államban élt, azon az ültetvényen, ahová több mint fél évszázaddal azelőtt került. Őt az utolsó rabszolgaszállító hajóval vitték, 100 férfivel, nővel, valamint gyermekkel együtt.

Ugyan 5 évvel az érkezése után felszabadult, ő ugyanazon az ültetvényen maradt, ezután mint munkás, itt élt halálig férjével, akit szintén Nyugat-Afrikából hurcoltak magukkal a rabszolgahajcsárok – közölte a BBC.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!