Akár le is zárhatja Trump a mexikói határt

2019. március 29. 20:55

Ismét Mexikó állt a Twitter-bejegyzések fókuszában.

2019. március 29. 20:55

Az amerikai elnök pénteken ismét a mexikói határ teljes lezárásával fenyegetőzött. Ezúttal ultimátumot is megfogalmazott a mexikói kormány számára, az Egyesült Államokba irányuló illegális migráció azonnali megállítását szabta feltételként. Pénteken közzétett Twitter-bejegyzésében az amerikai elnök arról írt, hogy amennyiben Mexikó nem állítja meg azonnal az Egyesült Államok déli határánál az országba irányuló migrációt, a határt – vagy annak nagy részét – jövő héten lezárják.

Trump úgy fogalmazott: Mexikó számára egyszerű lenne valamit tenni az illegális migráció ellen, de „csupán felveszi a pénzünket, és beszél”. Az amerikai elnök már egy csütörtöki bejegyzésében is kilátásba helyezte a határ lezárását, valamint keményen bírálta a mexikói kormányzatot. „Mexikó semmit sem csinál annak érdekében, hogy megállítsa az országunkba áramló illegális bevándorlókat” – írta akkor. Andrés Manuel López Obrador mexikói elnök csütörtökön közölte, hogy nem kívánnak vitába keveredni az Egyesült Államokkal.

(MTI)

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2019. március 30. 03:51
1 dolgot ígért és még sehol nem tart a megvalósításban. Lassan véget ér a ciklusa.
Marula
2019. március 29. 21:29
Kezd kissé unalmas lenni. Pont mint a Brexit. Vagy lesz vagy nem lesz Brexit már évek óta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!