Szkripal-ügy: London nem adja ki a gyanúsítottak ujjlenyomatait

2018. szeptember 05. 18:48

London nem adja ki a Szkripal-ügy két gyanúsítottjának ujjlenyomatait – jelentette ki Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő.

2018. szeptember 05. 18:48

Laurie Bristow moszkvai brit nagykövet az orosz külügyminisztériumban szerdán közölte, hogy London nem adja ki a Szkripal-ügy két gyanúsítottjának ujjlenyomatait – jelentette ki Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő szerdán a TASZSZ hírügynökségnek nyilatkozva.

„Oroszország külügyminisztériuma kérte a moszkvai brit nagykövettől, hogy bocsássák rendelkezésre annak a két férfinak az ujjlenyomatait, akiket Londonban a salisburyi ügy gyanúsítottjaként neveztek meg és Oroszországgal hoztak összefüggésbe. A brit nagykövet kijelentette, hogy a brit fél nem bocsátja rendelkezésre ezeket az anyagokat" – mondta.

Zaharova az Eho Moszkvi rádiónak azt mondta, a brit fél megtagadta, hogy a gyanúsítottakkal kapcsolatban válaszoljon a felvilágosítást kérő londoni orosz nagykövetségnek.

(MTI)

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NewHorizon
2018. szeptember 06. 10:59
Nehéz eldönteni, hogy az ember sírjon-e, vagy nevessen azon, hogy milyen erőfeszítések folynak – kétes szándékú politikusok/politikai erők által, korrupt titkosszolgálati ügynökök és fake news media teljes támogatásával - a tömegek félrevezetésére. Az itteni, Zerohedge – ben megjelent cikk két különleges, a Scotland Yard által kibocsátott fényképet tartalmaz a két “gyanusítottról”, ahogy a repülőgépet elhagyják, Londonba érkezve. A cikk felhívja a figyelmet arra, hogy mindkét kép (CCTV időpecséttel a képek alsó sarkában) azt mutatja, hogy mindkét személy pontosan ugyanazon a napon, 2018. március 2-án, pontosan ugyanabban az időpontban, 16 óra 22 perc 43 másodperckor ért el ugyanarra a helyre az úton kifelé a gépből, ahol le lettek fényképezve. Az egyetlen külömbség az, hogy a kameraszög kissé eltér, de senki más nincs jelen és ez a kettő nem egymás mögött sétáltak, mert a fényképezőgéphez lévő távolságuk is ugyanaz, ugyanabban a pillanatban. https://www.zerohedge.com/news/2018-09-05/russias-alleged-skripal-assassins-caught-breaking-laws-physics Nem valószinű, hogy magyarázkodás, inkább nagy halgatás és a fotók eltüntetése lesz a vége, mintha nem is léteztek volna. Közben Theresa May meg előjön újabb esti mesékkel.
Anonymtalan
2018. szeptember 05. 21:07
Nem lehet kiadni az ujjlenyomatok, mert még kiderülne, hogy a britt Ali Mustafa Abdullahé és nem az orosz Alekszandr Szergej Szergejinovicsé.
Berecskereki
2018. szeptember 05. 20:03
A "Tony Blair" vírus megfertőzte Angliát?
Akitlosz
2018. szeptember 05. 19:26
Az angolok vádaskodása alaptalan vagy legalábbis nincsen bizonyítékuk. Az Interpol is úgy szokott körözni, meg vádaskodni, hogy ujjlenyomatát aztán véletlenül sem oszt meg. Mert könnyebb beazonosítani és elfogni a gyanúsítottakat. Vagy mégsem?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!