Az egyház nem kezelte megfelelően a pedofil papok bűntetteit Ferenc pápa szerint

2018. augusztus 25. 15:42

A pápa osztja az emiatt érzett „fájdalmat és szégyent”.

2018. augusztus 25. 15:42

A pápa osztja az amiatt érzett „fájdalmat és szégyent”, hogy az egyházi hatóságok nem voltak képesek megfelelő büntetést kiróni a pedofil papok által elkövetett „visszataszító" bűntényekért.

„Az, hogy az egyházi hatóságok – püspökök, elöljárók, papok és mások – nem voltak képesek megfelelőképpen kezelni ezeket a visszataszító bűntényeket, joggal okozott felháborodás, és ez a katolikus közösség fájdalmának és szégyenének a forrása marad” – hangoztatta a katolikus egyházfő szombaton az első írországi látogatásán, a dublini várban mondott beszédében.

„Jómagam is osztom ezt az érzést" – tette hozzá Ferenc pápa.

(MTI)

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2018. augusztus 26. 09:49
"..A pápa osztja az emiatt érzett „fájdalmat és szégyent”." OSZTOM AZ OSZTÁST.
Burmin
2018. augusztus 25. 21:14
A pápa egy olyan országban jár ahogy jelentős többséggel szavazták meg a homokosházasságot...
Qanon
2018. augusztus 25. 20:07
Antikrisztus a katólikus szigetországban. A pogány egyház és állam..kéz a kézben. A nyugatot pedig a pedofil gazemberek uralják. Ez nem új.
péterx
2018. augusztus 25. 20:03
Korrekt jogi eljárás igen. Bűnösök büntetése igen. Tanulságok levonása igen. Bocsánatkérés igen. Egyházellenesen elnyújtott politikai tematizálásba belemenetel nem: ennek elhárítására van módszer, tessék alkalmazni katolikusok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!