Rod Rosenstein: Az őszi választásokon ismét orosz kibertámadásokra lehet számítani

2018. július 20. 07:26

Ismét orosz kibertámadásokra lehet számítani az őszi amerikai választásokon Rod Rosenstein, amerikai igazságügyi miniszterhelyettes szerint.

2018. július 20. 07:26

Az őszi amerikai választásokon ismét orosz kibertámadásokra lehet számítani – jelentette ki Rod Rosenstein, amerikai igazságügyi miniszterhelyettes a coloradói Aspen Fórumon csütörtökön este. 

A biztonságpolitikai kérdésekkel foglalkozó, évente megrendezett Aspen Fórumon Rosenstein arról a jelentésről is beszélt, amelyet a tárca az amerikai választásokat fenyegető beavatkozási kísérletekről, köztük a várható kibertámadásokról és az ellenük teendő lépésekről állított össze. 

Rod Rosenstein szerint a tárca azzal számol, hogy az orosz beavatkozások folytatódnak. A 2016-ban történteket úgy jellemezte: az csupán „egy terebélyesedő erdő egyik fája” volt. Kifejtette: az orosz hírszerzés emberei nem azért törtek fel amerikai számítógépeket és helyeztek el félrevezető üzeneteket, mert éppen volt egy szabad délutánjuk, hanem mert „minden nap ezt csinálják”. 

Az igazságügyi minisztérium jelentéséről Rosenstein azt mondta: a szakemberek összegyűjtötték azoknak a kiberfenyegetéseknek a típusait, amelyekkel a kormányzatnak számolnia kell. Ezek a számítógépes támadások a választási infrastruktúrát és az egyes politikai szervezeteket egyaránt érinthetik – tette hozzá. Hangsúlyozta, hogy a fenyegetések és a folyamatos külföldi beavatkozási kísérletek állandó veszélyt jelentenek az amerikai demokráciára. 

Beszédében Rosenstein nem tért ki Donald Trump amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnök helsinki csúcstalálkozójára, sem az amerikai elnök azt követő ellentmondásos nyilatkozataira.

(MTI)

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NewHorizon
2018. július 20. 13:48
A demokratákat (H Clintont anyagilag is) támogató Rod Rosenstein (jelenlegi Deputy Attorney General) nyakig ül a bajban, remélhetőleg nemsokára fenékbe lesz billentve és repülni fog pozíciójából. Az itteni videókban (első kettő) meg letet figyelni arrogáns viselkedését a nemrég lezajlott kihalgatások alatt, amelyben az “orosz beavatkozásokat” vizsgálták. Fölényesen és pökhendi módon válaszolgat a republikánus kongresszusi tagok, Jim Jordan és Trey Gowdy kérdéseire (az egyik probléma háttere: kongresszusi kivizsgálók többszörös, hónapok óta húzodó kérelmei ellenére az FBI, aminek Rosenstein a felettese, nem hajlandó a szükséges információkat biztositani ): Jim Jordan: https://www.youtube.com/watch?v=b0Etlf4tc0s Trey Gowdy: https://www.youtube.com/watch?v=37T19micWFw FOX - Interview a ‘Judicial Watch’ vizsgálati szervezet kutatójával, Chris Farrell – al, aki véleményt nyilvánít arról, hogy Rosenstein és Mueller (aki jelenleg a Trump elleni vizsgálatokat vezeti) azon dolgoznak, hogy aláássák Trump elnökségét. Mondanivalóját alá is támasztja azzal, hogy megnevez/felsorol olyan komoly ügyeket, amelyek nincsenek vizsgálat alá helyezve Rosenstein és társai által, mert a demokratákhoz fűződnek. https://www.youtube.com/watch?v=9J2FGxD3fgw
voltospultos
2018. július 20. 08:40
Szavazzanak az oroszok, úgyis mindegy.
rozmarbajusz
2018. július 20. 07:48
Es ezzel az egész dumával mi a cél? Hogy egy következő választás esetleges demokrata kudarcát semmissé lehessen tenni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!