Nyomtathatnak fegyvert az amerikaiak

2018. július 30. 07:56

Mostantól fegyvergyártásra is használhatók a 3D-nyomtatók.

2018. július 30. 07:56

Augusztus elsejétől az amerikaiak akár már otthon is nyomtathatnak maguknak fegyvert – írja a Euronews. Az amerikai külügyminisztérium ugyanis elvesztette a pert, amelyet egy fegyvertartást támogató csoport alapítója indított vele szemben- a felperes azért küzdött, hogy honlap ján közzétehesse a saját maga által tervezett, 3D nyomtatású műanyag fegyverének tervrajzát. A 30 éves Cody Wilson honlapjáról öt évvel ezelőtt már eltávolíttattak több tervrajzot, a többi között egy puskáét is.

Ezek alapján a fegyvereket internetkapcsolat és egy 3D-nyomtató segítségével bárki előállíthatja otthoni körülmények között is. Míg a fegyverhasználatért lobbizók szerint egyáltalán nem egyszerű otthoni körülmények között pisztolyt nyomtatni, szakértők úgy vélik, a technológia révén terroristák és bűnözők könnyen jutnak majd fegyverhez.

A Euronews cikkéből kiderül, hogy szabad fegyvertartás ellen lobbizó csoportok aggódnak- Amerikában, ahol alkotmány által garantált a fegyverviselési jog, ugyanis gyakoriak a lövöldözések.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
TCrown
2018. július 30. 11:25
Egyelőre nincs olyan műanyag, amiből megbízhatóan működó fél- vagy teljesen automata fegyvert lehet nyomtatni. Ez egy ostoba médiahiszti.
Crüwel
2018. július 30. 09:29
Fasza. A legnagyobb gyárak minden darabot kipróbálnák (nem a hadi megrendelesre értve ) mielőtt kimenne a forgalomba egy adott fegyver , mégis vannak bajok (pl. Blaser botrany) most meg tömeg gyártás mehet majd otthon??? Izgis lesz....
patkánynak sem nevezhető férgek
2018. július 30. 08:42
Ha ez ennyire működik, akkor nem csak a sok redneck bunkó, hanem az itteni Ali és Ahmed is fog fegyvert nyomtatni, és eljátszadozni a hitetlen kutyákkal.
komik
2018. július 30. 08:19
Már csak az hiányzik hogy ez a technológia átcsurogjon egyesek kezébe...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!