Amerikai védelmi miniszter: Nem csökken a Dél-Koreában állomásozó amerikai erők létszáma

2018. június 28. 09:06

Maradnak az amerikai csapatok Dél-Koreában – mondta James Mattis.

2018. június 28. 09:06

Az Egyesült Államok elkötelezett Dél-Korea biztonságának megvédése mellett, ami egyebek között azt jelenti, hogy nem csökkenti az országban állomásoztatott erőinek létszámát, függetlenül attól, hogy Washington megállapodást szeretne Észak-Koreával atomprogramja felszámolásáról – jelentette ki James Mattis amerikai védelmi miniszter csütörtökön Szöulban, ahol rövid látogatást tesz útban Pekingből Tokióba.

Mattis kiállt Donald Trump amerikai elnök azon döntése mellett, hogy felfüggesztik a Dél-Koreával közös, rendszeres hadgyakorlatok megtartását, elmarad például a Freedom Guardian nevű gyakorlat, amely a legközelebbi lett volna.

„A Freedom Guardian felfüggesztése kedvezőbb körülményeket teremt diplomatáinknak a tárgyalásra, nagyobb esélyt a koreai-félszigeti szembenállás békés megoldására” – mondta Mattis dél-koreai hivatali kollégájával közös sajtóértekezletén.

(MTI)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Világpanoráma
2018. június 28. 11:38
Menedékjogi vita: Görögország bejelentette támogatását Angela Merkel számára: https://vilagpanorama.hu/2018/06/28/gorogorszag-tamogatni-kivanja-merkel-kancellart/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!