A Fehér Ház felszólította Erdogant, hogy erősítse meg a török demokráciát

2018. június 26. 07:21

Törökország tegyen lépéseket az ország demokráciájának további erősítésére – mondta a Fehér Ház szóvivője.

2018. június 26. 07:21

Az Egyesült Államok arra biztatja Törökországot, hogy tegyen lépéseket az ország demokráciájának további erősítésére, és folytassa a kétoldalú kapcsolatok még megoldatlan kérdéseinek rendezését – közölte hétfőn Sarah Huckabee Sanders, a Fehér Ház szóvivője.

A szóvivő jelezte: hosszabb telefonbeszélgetést készítenek elő Donald Trump elnök és Recep Tayyip Erdogan török államfő között, ennek keretében kívánják megerősíteni a Washington és Ankara közötti „erős köteléket”.  

Sanders hangsúlyozta: az Egyesült Államok arra biztatja Törökországot, hogy tegyen lépéseket az ország demokráciájának további erősítésére, valamint folytassa a kétoldalú kapcsolatok még megoldatlan kérdéseinek rendezését. A szóvivőnő nem részletezte, milyen megoldatlan kérdésekre utalt.

A hétfőn már nyilvánosságra is hozott hivatalos eredmények szerint Recep Tayyip Erdogan török elnököt 52.59 százalékos aránnyal újraválasztották a vasárnap tartott választásokon, s kihívója, Muharrem Ince, a Köztársasági Néppárt jelöltje hétfői sajtótájékoztatóján el is ismerte Erdogan győzelmét. A parlamenti választásokat is Erdogan pártja, az eddig is kormányzó Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) nyerte meg, bár elveszítette abszolút többségét a parlamentben.

(MTI)

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2018. június 26. 16:57
Felszólítom az USAT és az US ANKÁT erősítse meg a demokráciát egy Jóbaráttal és egy török Bitó szalonnal.
Wazav
2018. június 26. 11:22
micsoda populizmus kérem szépen trumpista riogatás, minden népnemzeti megmondja a mandin, hogy Erdogán az iszlám védelmezője, minekutána a magyar kormány barátja.
illesl
2018. június 26. 10:00
HA MÁR LÚD, LEGYEN KÖVÉR! VILÁG CSENDŐREI, EGYESÜLJETEK ÉS MUNKÁLKODJATOK!: pl: Érdemes lenne beszólni még a Székely Autonómiáért és figyelmeztetni, szankciókkal büntetni a kárpátaljai magyar, ruszin, szlovák, román nemzetiségi jogok lábbal tiprásáért.....
illesl
2018. június 26. 07:56
BAGOLY MONDJA VERÉBNEK, HOGY NAGYFEJŰ! Évek óta családok váltották egymást az ország élén, apa, fia kapcsolat határozta meg a világhatalom magatartását, de nem csak a busok, de a klintonok sem semmit. Az orális irodában apucit látta el Mónica, Klintonné hatalma megszerzéséért lelki megrázkódtatás nélkül túlélte ezt. Éveken át külügyminiszterként oktatta a világot demokraszira. A hataloméhes Klintonok tönkretették vejüket: "Idegösszeomlást kapott Marc Mezvinsky, Chelsea Clinton férje. A volt amerikai elnök, Bill Clinton vejét be is szállították egy pszichiátriai intézetbe .... A fiatal bankár ugyanis rendkívül mély depresszióban szenvedett, főleg annak köszönhetően, hogy Clintonék arra kérték: minden kapcsolatot szakítson meg börtönviselt apjával, a korábbi iowa-i szenátorral, Ed Mezvinsky-vel. A fiú próbált eleget tenni a kérésnek, de depressziója egyre mélyült, emiatt pedig már a munkáját sem tudta elvégezni. A Clinton család egyelőre mélyen hallgat az ügyben, sem a korábbi elnök, sem pedig Hilary Clinton jelenlegi külügyminiszter nem szólalt meg. Marc féltestvére, Margot is csak annyit mondott, hogy Clintonék nagyon csúnyán bántak a volt szenátorral, aki emiatt teljesen összetört, de többet nem volt hajlandó hozzáfűzni. A fiatal bankár valószínűleg nem tudta elviselni a két család közötti őrlődést és ez vezethetett összeomlásához. " Ilyen emberek adtak zsinórmértéket a világnak.... Ehhez képest Erdoğan és családja, a választás minősége egy üdítő oázis.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!