Szélsőbalos tüntetőket tartóztattak le a győzelem napján

2018. május 09. 19:43

Az aktivisták leszögezték: „legyőztük Hitlert, így le fogjuk győzni Putyint is”.

2018. május 09. 19:43

Huszonhárom szélsőbaloldali aktivistát tartóztatott le a moszkvai rendőrség a május 9-én megrendezett győzelem-napi parádé alkalmával – írja a The Moscow Times.

Oroszország a második világháború lezárása óta évről évre parádéval ünnepli meg a náci Németország fölött aratott diadalt.

Most a Baloldali Blokk nevű szervezet aktivistái – akik szocialistákból, kommunistákból és anarchistákból állnak össze – egy „Nem az ő győzelmük” feliratú transzparenst vittek keresztül a városon, arra utalva, hogy a vörös hadsereg diadalának napján ne Vlagyimir Putyin elnök ünnepeltesse magát.

Az aktivisták kijelentették: „legyőztük Hitlert, így le fogjuk győzni Putyint is”.

A Baloldali Blokk közösségi oldalán jelentette be, hogy 23 aktivistájukat állították elő a rendőrök, a letartóztatottak közül pedig négyen fiatalkorúak voltak.

Nem ez az egyetlen ellenzéki tüntetés a héten Oroszországban: a Putyin beiktatására szervezett tüntetéssorozat keretében a rendőrök 27 városból 1600 tiltakozót tartóztattak le.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2018. május 11. 09:49
Hitlert nem ti gyoztetek le, a ti anarchista trockista fajtatok mar reg lagerekben rohadt Sztalin elvtarsnak hala, hanem az orosz nep amihez nektek budos zsidoknak kozotok sincs.
__Y__
2018. május 09. 20:07
Tőlem távol áll Putyin, de ezek még annál is távolabb...
3M..
2018. május 09. 19:51
Hazaárulók! Szebb Jövőt!
qwrtzq
2018. május 09. 19:50
10 évesek voltatok amikor összeomlott a szovjetunió, ugyan milyen értelemben a ti győzelmetek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!