Az ENSZ visszavonta Vojislav Seselj felmentő ítéletét

2018. április 11. 16:01

Az ultranacionalista szerb politikust emberiesség elleni bűncselekmények miatt tíz év börtönre ítélték.

2018. április 11. 16:01

A korábbi felmentést visszavonva tíz év börtönre ítélte emberiesség elleni bűncselekmények miatt Vojislav Seselj ultranacionalista szerb politikust szerdán az ENSZ nemzetközi törvényszéki mechanizmusa (MICT), mely megbízatásának lejárta után átvette a hágai Nemzetközi Törvényszék (NT) fennmaradó ügyeit.

Az egykori Jugoszlávia területén elkövetett háborús bűnöket vizsgáló hágai bíróság 2016 márciusában bizonyíték hiányában a vádpontok mindegyike alól felmentette, majd szabadlábra helyezte Seseljt. Az ügyészség fellebbezést nyújtott be a verdikt ellen.

Az MICT a Szerb Radikális Párt elnökének távollétében hirdette ki a másodfokú ítéletet, amelynek értelmében Seselj szabadlábon maradhat, miután több mint 11 évet már letöltött korábban az NT börtönében.

(MTI)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
apika2
2018. április 11. 18:15
...na ennyit az ENSZ-ről.. Szokás szerint egy nagy büdös semmitmondás...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!