Oroszok hackelték meg egy amerikai minisztérium számítógépeit

2018. február 08. 07:20

Az amerikai belbiztonsági minisztérium szerint orosz hackerek hatoltak be a választási rendszer számítógépeibe a 2016-os elnökválasztás idején.

2018. február 08. 07:20

Orosz hackerek valóban behatoltak az amerikai választási rendszer számítógépeibe a 2016-os elnökválasztás idején – állította a belbiztonsági minisztérium kiberbiztonságért felelős vezetője egy televíziós interjúban.

Jeanette Manfra az NBC televízió szerda esti híradójának adott exkluzív interjújában jelentette be, hogy az amerikai szakemberek már a 2016-os elnökválasztást megelőzően észlelték orosz hackerek kísérleteit.

Manfra hangsúlyozta, hogy titkosított információkról nem beszélhet a nyilvánosság előtt, de leszögezte: „2016-ban huszonegy szövetségi állam rendszerében észleltünk célzott számítógépes támadásokat, de ezek közül nagyon kevés volt a sikerrel is járó behatolás”. Az NBC riporternőjének kérdésére a tisztségviselő megerősítette: a számítógépes támadások hátterében nem egyszerűen hackerek álltak, hanem az orosz kormányzat.

Az NBC riportere utalt arra, hogy a televízió 2016 szeptemberében már riportban számolt be arról, hogy több mint 20 tagállamot támadtak meg hackerek. Ugyanakkor, meg nem nevezett amerikai tisztségviselőkre hivatkozva a televízió riportere leszögezte: a számítógépes regisztrációs rendszerek működését a hackereknek egyáltalán nem sikerült befolyásolniuk. 

Szerdán az amerikai AP hírügynökség közölt terjedelmes riportot arról, hogy orosz hackereknek – kihasználva az amerikai kibervédelem gyöngeségeit – csaknem sikerült eltulajdonítaniuk amerikai titkos védelmi technológiákra vonatkozó adatokat.

(MTI)

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tiszafa
2018. február 08. 12:29
Biztos találtak egy addig ismeretlen kétajtós szekrényt az öltözőben.
puszika
2018. február 08. 10:39
Oszt megváltoztatták a szavazati arányokat? Ez akkora baromság minthogy a Jobbik nyer áprilisban!!
brekker
2018. február 08. 09:39
Az Intel chipeket is az oroszok hekkelték meg.
brekker
2018. február 08. 09:35
A svéd választásokat is meg akarják hekkelni az oroszok a jelenlegi svéd miniszterelnök és az Index szerint. https://index.hu/kulfold/2017/01/11/a_sved_valasztasokat_is_meghekkelheti_a_kreml/ Az a gyanús, ami nem gyanús! A magyar választásokat vajon miért nem akarják meghekkelni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!