Johnnie Walker helyett Jane Walker whiskyt ihatnak az amerikaiak márciusban

2018. február 27. 20:57

Jane Walker a nemi egyenlőség és a haladás nevében mutatkozott be.

2018. február 27. 20:57

Komoly lépésre szánta el magát a Johnnie Walker whiskygyártó vállalat az Egyesült Államokban – a nemi egyenlőség és a „progresszió iránti elkötelezettség” jeleként Jane Walker néven új kampányt jelentettek be – írja a The Blaze.

A gyártó hétfőn közölte, hogy a kampány keretében különleges kiadású címkékkel árusítja majd termékeit márciusban a nemzetközi nőnap, illetve a „Női Történelem Hónapja” elnevezésű rendezvénysorozat alkalmából.

Így az italgyártó hagyományos logóját egy sétapálcás hölggyel cserélik majd le a nőket előtérbe helyező kampányban. „Olyan márkaként, amely csaknem 200 éve kiállt a haladás eszménye mellett, a Johnnie Walker büszkén teszi meg a következő lépést a progresszióban azzal, hogy bemutatja Jane Walkert a vállalat egyik szimbólumaként” – indokolt a cég a CNN-nek küldött közleményében. 

A Johnnie Walker vezérigazgató-helyettese, Stephanie Jacoby egyúttal azt is kijelentette, a whisky eddig nem volt különösebben vonzó a nők számára, ám ezen szeretnének a kampánnyal változtatni. Jacoby leszögezte: áprilisig elérik, hogy a cég vezetőségében 50 százalékos legyen a nők aránya.

A whiskygyártó egyúttal minden eladott üveg árából 1 dollárt nőjogi szervezeteknek adományoz majd.

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
br-o
2018. február 28. 13:24
Ejj, az a rohadt patriarchátus! Amiatt nem bírják a nők ugyanúgy metabolizálni az etil-alkoholt! De majd most a Jane Walkerrel eljön az új világrend!
nikonos
2018. február 28. 10:19
Borsodban meg Johnnie Nyócker?
fogd a pénzt és kuss
2018. február 28. 09:01
ha nem volna a genderelmebaj, jópofának tartanám
magichorze
2018. február 28. 08:11
és a maradék 55 gender? (vagy éppen mennyi)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!