Oprah lesz Trump kihívója 2020-ban?

2018. január 08. 20:48

Az amerikai tévés ikon és lélekguru fontolgatja az indulást.

2018. január 08. 20:48

Vasárnap rendezték a 75. Golden Globe-díjátadó gálát, Oprah Winfrey vehette át a Cecil B. DeMille életműdíjat – írja a 24.hu. A beszélgetős műsorával befutott, üzletasszonyként is tevékenykedő Winfrey Amerikában szinte intézmény, spirituális vezető és életmódtanácsadó, az egyik legbefolyásosabb közéleti szereplő. Beszédében hangsúlyozta: ő az első fekete nő, aki megkapta az elismerést, és reméli, hogy ez a gesztus hatással lesz a díjátadó követő fiatal lányokra. „Ezekben a bonyolult időkben még nagyobb iránymutatásra van szükség, mint bármikor. Meg kell tanulnunk, hogy a legerősebb fegyverünk, hogy beszélünk az igazságról” – fogalmazott Winfrey a Weinstein-botrány nyomán kirobbant zaklatási ügyek kapcsán, tiszteletét fejezve ki a zaklatást eltűrni kényszerülő nők előtt. A bántalmazóknak azt üzente, lejárt az idejük, a műsort néző lányokkal pedig azt tudatta, hogy „új nap jelent meg a horizonton”, ami nagyon sok csodálatos nőnek és néhány kivételes férfinak köszönhető. A beszédet álló tapssal ünnepelte a közönség.

Winfrey beszédét követően a közösségi oldalakon sokan reményüket fejezték ki, hogy a televíziós személyiség 2020-ben megméretteti magát az elnökválasztáson. Rajongói szerint ő lenne a tökéletes kihívója Trumpnak, Meryl Streep pedig kijelentette: a beszéd után Winfrey-nek nincs más választása, mint hogy elinduljon az elnökségért. A díjátadó műsorvezetője, Seth Meyers humorista felidézte, hogy állítólag Trumpot többek között az bírta rá az elnökjelöltségre, hogy 2011-ben egy rendezvényen kigúnyolta politikai ambícióit. „Ha ez igaz, csak egy dolgot szeretnék mondani: Oprah, sosem lesz belőled elnök! Nem vagy elég felkészült hozzá!” – viccelődött Meyers.

A CNN megszólaltatta Winfrey két közeli ismerősét, akik szerint a műsorvezetőt már hónapok óta arra buzdítják bizalmasai, hogy 2020-ban induljon az elnökségért, Winfrey ugyanakkor még nem döntött. Winfrey élettársa, Stedman Graham is megerősítette, hogy a műsorvezető gondolkodik a dolgon. Winfrey egy tavalyi interjúban kifejtette: korábban azt gondolta, hogy az elnökséghez kormányzati tapasztalat kell, Trump győzelme ugyanakkor bebizonyította, hogy nem így áll a helyzet, egy másik interjúban viszont azt állította, hogy semmilyen tisztségért nem fog indulni. Vasárnap este már Winfrey ellenfelei is akcióba lendültek, olyan fényképeket osztottak meg a közösségi oldalakon, melyeken a műsorvezető Harvey Weinstein társaságában látható, az egyik fotón meg is csókolja a producert.

Oprah 2008-ban Barack Obama, 2016-ban pedig Hillary Clinton kampányát támogatta.

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szabo
2018. január 09. 20:48
Madarat tolláról. https://www.facebook.com/JaniceDean/photos/a.10152323236455747.1073741837.19403575746/10156006904030747/?type=3&theater
hartnesz
2018. január 09. 14:13
Újra egy pojáca lehet az USA elnöke. Tőkések bábúja....
kombinátor
2018. január 09. 09:47
néger férfi elnök után jön a néger nő ... majd a néger transzvesztita ... előre a tudás alapú, demokratikus államokért!
Karvaly
2018. január 09. 09:31
Csak így belegondolva, tavaly a teljes amerikai média összefogott, és hol Clintont ajnározták, hogy Trumptól rettegtek, most miből gondolják, hogy most egy kimondott médiaszemélyiség elnökjelöltsége bármit is hozzá tud adni a kampányukhoz?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!