Az USA külügyi elhárítása kenyai férfiak nemi identitását fürkészi

2018. január 26. 08:00

Az amerikai külügyi terrorelhárítás csaknem 600 ezer dollárt áldoz a kenyai férfiak nemi identitásának kutatására.

2018. január 26. 08:00

Az amerikai külügyminisztérium csaknem 600 ezer dolláros ösztöndíjat hirdetett meg kenyai kisfiúk és felnőtt férfiak nemi identitástudatának kutatására a terrorizmus elleni küzdelemmel összefüggésben. A tárca terrorelhárítással foglalkozó főosztálya 592 ezer dolláros pályázatot írt ki nonprofit csoportok és nemkormányzati szervezetek (NGO) számára, hogy tanulmányozzák a férfiak nemi identitástudatát a kelet-afrikai országban, és kutatómunkát végezzenek a kenyai férfiak nemi szerepekről vallott felfogásáról, és „feltárják a nemi identitásukkal kapcsolatos álláspontjukat”. 

A pályázati kiírás – a Washington Free Beacon című portál szerint - azt sugalmazza, hogy a „férfias ideál” Kenyában hozzájárul a terrorizmushoz. Leszögezi egyebek között, hogy a „kemény, heteroszexuális, agresszív, érzelemmentes és célratörő” férfiak könnyebben csatlakoznak az iszlamista szélsőséges csoportokhoz. 

„A nemi hovatartozást világszerte egyre nagyobb mértékben ismerik el mint az erőszakos szélsőségesség megértéséhez és az ellene történő fellépéshez szükséges alapvető tényezőt” – fogalmaz a State Department (külügyminisztérium). A tárca szerint a nemi hovatartozással összefüggő kutatások Kenyában eddig a lányok és a felnőtt nők erőszakos szélsőséges csoportokban játszott szerepére összpontosítottak.

A meghirdetett új pályázat címe Férfiasság és erőszakos szélsőségesség. Amerikai szervezetek indulhatnak az ösztöndíjért. 

A pályázati javaslat Kenya „patriarchális társadalmát” és „kemény” férfijait okolja az ország gondjaiért. Kifejti, hogy a kenyai férfiaktól elvárják a családi élet irányítását, a család fenntartását és védelmét is. „A társadalom elvárja a férfiaktól, hogy kemények, heteroszexuálisak, agresszívak, érzelemmentesek és célratörők legyenek. Az elvárások teljesítésére irányuló gyakorlati és társadalmi nyomás óriási lehet, és oly mértékben sebezhetővé teheti a férfiakat, hogy az erőszakos szélsőséges csoportok áldozataivá válhatnak” – fogalmaz a kiírás. A pályázatban megítélt összeggel támogatni kívánják a férfiakkal folytatott beszélgetéseket és a nemi csoportokkal összefüggő tanfolyamokat Kenyában.

(MTI)

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
röviden
2018. január 26. 11:01
Akkor értem, hogy került Obama az Államokba. :)
Takaró Marica
2018. január 26. 10:35
Kedves Mandiner ! Te is kaptál trafikot..? és Ő? http://mandiner.hu/cikk/20160130_putyin_maig_szeretem_a_kommunizmust полковник КГБ товарища Путина Egyenlőség, Testvériség, Boldogság Putyin: Máig szeretem a kommunizmust külföld, Oroszország, kommunizmus, szocializmus, Vlagyimir Putyin, eszme, ideológia. 2016. január 30. 12:24 „Igenis szerettem és szeretem ma is a kommunista és szocialista eszméket” – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök egy sztavropoli Ákos Kiss Érdekes mondata volt Orbánnak, fórumon. Putyin szerint a kommunizmus eszméi az egyenlőség, testvériség és boldogság voltak. A kommunizmust egyenesen a Biblia eszméihez hasonlította, hozzátéve: a gyakorlatban ezt nem sikerült megvalósítani. Vlagyimir Putyin orosz elnök egy sztavropoli interregionális fórumon beszélt a kommunizmushoz való viszonyáról. Az Interfax.ru hírügynökség tudósítása szerint Putyin azt vallotta: még mindig hatnak rá a kommunizmus eszméi és nem dobta el a párttagságiját sem „Tudják, én – mint több millió, húszmillió szovjet állampolgár – tagja voltam a Szovjetunió Kommunista Pártjának, és nem csak kommunista párttag voltam, hanem közel húsz évig dolgoztam az állambiztonságnak” – mondta Putyin. „Igenis szerettem és szeretem ma is a kommunista és szocialista eszméket” – jelentette ki az orosz elnök, hozzátéve, hogy a kommunizmus építésének eszméi hasonlítanak a Bibliáéhoz. Szerinte a kommunizmus eszméi az egyenlőség, testvériség és boldogság voltak. „De ezeknek a nagyszerű eszméknek a gyakorlati megvalósítása távol került az utópista szocializmustól. Az országunk nem lett olyan, mint a nap állama.”  Interfax Путин признался в симпатии к созвучным Библии коммунистическим идеям Newsweek PUTIN: “I LIKED COMMUNIST AND SOCIALIST IDEAS VERY MUCH AND I LIKE THEM STILL.” *a KGB emberek millióit ölte meg, zárta börtönbe évtizedekre, száműzte Szibériába, a GULAG szigetcsoport egyikére ajánlott irodalom Szolzsenyicin Iván Gyenyiszovics egy napja!
48saxon
2018. január 26. 10:19
Ez ugyanaz a kenegetés, mint a metoo-nál: "minden férfi" erőszakol -> "minden férfi" terrorista... mert heteró!
kispufi
2018. január 26. 09:48
mondjuk az afrikai jellegű népek buzivá nevelése mint hosszú távú stratégia valóban jelentős problémákat orvosolhatna idővel...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!