A szenátus elfogadta Trump adócsomagját

2017. december 20. 14:46

Szerda hajnalban az amerikai szenátus elfogadta Donald Trump adócsomagját, ami az utóbbi 30 év legátfogóbb reformja lehet elemzők szerint.

2017. december 20. 14:46

Szerda hajnalban az amerikai szenátus elfogadta Donald Trump adócsomagját. A szenátorok a pártállásuknak megfelelően szavazták meg az új adócsomagot: a szavazáskor 51 republikánus voks ellen 48 demokrata szavazat szerepelt – írja a CNN.

A képviselőháznak még egyszer jóvá kell majd hagynia az adóreformot, mert a szenátus változtatott rajta egy keveset. Elemzők szerint azonban ez már csak formaság, így Trump elnök ígérete szerint valóban karácsonyi ajándékként adhatja az adóreformot az amerikai középosztálynak.

A reformban szerepel, hogy a társasági adó 35 százalékról 21-re csökken, és a személyi jövedelemadó kulcsainak többsége is alacsonyabb lehet az új adószabályok szerint.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OberEnnsinnen
2017. december 20. 17:22
Szép, szép, de ha a jüan leváltja az olajdollárt, akkor game over. A kakukkembereknek is, természetesen, bújhatnak bármekkora hegy belsejébe. "A kakukk fészekparazita módjára szaporodik, ami azt jelenti, hogy a tojásait más madárfajok fészkébe rakja le." Kakukkemberek irányítják ma és már régóta az Egyesült Államokat, politikailag korrekt, neokhon és más varázskifejezések mögé bújva...
Türelem
2017. december 20. 17:17
Mivel nem vagyok közgazdász, egy közgazdász véleményét tudom csak idézni. György László értékelése szerint Trumpot az amerikai alsó ötven százalék szavazta meg, s most a felső ötven százaléknak kedvez. Döntése egyértelműen a gazdagoknak kedvez. De hát ez Amerika. Gondolom, hogy legközelebb a szegények meggondolják, kire szavaznak. Addig is tovább gyarapodik a gazdagok vagyona, amint történt az az elmúlt években is. A gazdagok még gazdagabbak, a szegények még szegényebbek lettek. Csak legyen ideje a gazdagoknak felélni a gazdagságukat, Trump már háborúban áll Kínával és Oroszországgal. Obama azért nem volt ennyire heves és körültekintés nélküli.
apoa
2017. december 20. 15:29
Hát lehet, hogy mégsem menesztik Trump-ot?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!