Trump a Hálaadás napja előtt ünnepélyesen megkegyelmezett két pulykának

2017. november 22. 08:34

Trump a Hálaadás napja előtt megkegyelmezett két termetes pulykának, Combocskának és Villacsontnak.

2017. november 22. 08:34

Donald Trump amerikai elnök a Hálaadás napja előtt, kedden, a Fehér Ház Rózsakertjében ünnepélyesen megkegyelmezett két termetes pulykának, Combocskának és Villacsontnak. 

A napfényes időben tartott ceremónián Trump ünnepélyes hangon bejelentette: „pulykák millióival ellentétben Combocskára nagyon fényes jövő vár. Virginiában együtt élhet majd barátjával, Villacsonttal és azzal a két pulykával, amelynek tavaly kegyelmezett meg az előző elnök, Barack Obama.”

Trump tréfásan hozzátette: „Mint sokan tudják, nagyon is aktív vagyok elődöm elnöki rendeleteinek visszavonásában, ám a Fehér Ház tanácsadói ezúttal arról tájékoztattak, hogy a Krumpli és Csöppség kegyelmére vonatkozó tavalyi elnöki rendelet semmi szín alatt sem vonható vissza”. Krumpli és Csöppség az a két pulyka, amely tavaly részesült elnöki kegyelemben. 

A Hálaadás ünnepe előtti „pulykakegyelem” amerikai hagyománya Abraham Lincoln elnöktől ered. Lincoln kisfia, Tad ugyanis úgy megbarátkozott a Hálaadásra vásárolt pulykával, hogy a család sajnálta levágni, így az elnök – szintén ünnepélyes keretek között – megkegyelmezett a nagy madárnak. A kegyelemosztás azonban nyilvános ceremóniával kísért, „hivatalos” hagyománnyá Harry Truman elnöksége idején vált. 

Combocska és Villacsont egy minnesotai farmról érkezett szárnyas, egyenként több mint 16 kilósak. Madáréletüket a virginiai Blacksburgben lévő műegyetem melletti farmon folytatják. Csütörtökön azonban pulykák milliói mondhatnak búcsút életüknek. A Hálaadás napi ünnepi vacsorán ugyanis hagyományosan áfonyás pulykasült kerül az amerikai családok asztalaira.

(MTI)

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bookmark
2017. november 22. 12:40
Jó, és akkor tessék írni egy cikket a hálaadásról is, mert az is egy érdekes történet, hogy honnan ered az egész. Megsúgom indiánok is vannak a buliban.
1istvan
2017. november 22. 11:16
sokkal érdekesebb lenne tudni, eszik e pulykát hálaadáskor?
Poszata
2017. november 22. 10:03
Épp Trumpnak való feladat!
Dénia
2017. november 22. 09:52
De egy másikat azért jóízűen megesznek? :) Minek ez az álszentség? Még egy kétéves is pillanatok alatt el tudja fogadni a legnagyobb természetességgel, hogy vannak állatok, amik azon kívül, hogy aranyosak, még finomak is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!